Juoksurattaat

Juoksurattaat lenkille

Olitko ennen lasten syntymää aktiivinen liikkuja? Kävit lenkillä ja nautit ulkona olemisesta? Lapsen synnyttyä tämän ei tarvitse olla menneisyyttä. Hankkimalla oikeanlaiset liikkumiseen, lenkkeilyyn ja juoksemiseen sopivat juoksurattaat voit urheilla ihan yhtälailla, mutta nyt niin että lapsesi on mukana. Myös lenkillä käyvä isä voi ottaa lapsensa mukaan ja näin äiti saa sitä arvokasta omaa aikaa.

Juoksurattaat aktiivisille vanhemmille ja perheille

Juoksurattaat sopivat täydellisesti vanhemmille, jotka haluavat juosta ja liikkua mukavasti myös pienten lasten kanssa. Löydät sivuiltamme tietoa eri merkkisistä juoksurattaista sekä linkkejä ja vinkkejä miten löydät juoksurattaat edullisesti netistä. Juoksurattaita löytyy myös sisaruksille tai kaksosille mm. merkeiltä Thule ja BOB.

Juoksurattaita eri hintakategorioissa

Mikä on teidän perheenne budjetti? Ohessa muutamia esimerkkejä juoksurattaista eri hintakategorioissa. Jos rattaat hankitaan lisärattaiksi tavallisten lastenvaunujen rinnalle on varmastikkin järkevää miettiä edullisempien rattaiden ostamista.

Bugaboo Runner on trendikäs ja toimiva. Liikkuvan perheen varma valinta.
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

Miten juoksurattaat eroavat tavallisista rattaista?

Juoksurattaissa on muutamia eroja verrattuna tavallisiin nelipyöräisiin lastenvaunuihin. Juoksurattaita ostavan onkin hyvä olla perillä näistä eroista, jotta voi pohtia sopivatko rattaat perheen elämään ja käyttötarkoitukseen.

Kolmipyöräisyys ja leveämpi taka-akseli

vaunun-kanssa-juoksuaJuoksurattaat ovat yleensä kolmipyöräiset. Edessä on yksi hieman tavallista suurempi rengas. Ison eturenkaan johdosta rattaat ovat huomattavasti tavallista tukevammat. Juoksurattaat menevät yleensä suoraan eivätkä puolla kumpaankaan suuntaan. Ohjaus ja meno on kaikin puolin ”täsmällisempää” ja näin ollen ainakin turvallisemman oloista.

Juoksurattaiden taka-akseli on hieman leveämpi kuin tavallisten rattaiden. Näin pyritään tasoittamaan kolmipyöräisyyden tuomaa ”epävakautta”. Painopiste on silloin rattaissa takana. Lenkeille ja tavalliseen arkikäyttöön kolmipyöräiset rattaat ovat kuitenkin ihan yhtä tukevat ja turvalliset kuin nelipyöräisetkin. Perheeseen jossa on iso tai isoja koiria,joita ulkoilutetaan samaan aikaan lastenvaunujen kanssa, ei kuitenkaan voi kolmipyöräisiä rattaita suositella vaikka kyseesä olisivatkin tukevammat juoksurattaat.

Isommat renkaat

Isommat renkaat niin takana kuin edessäkin varmistavat että rattaat rullaavat hyvin. Isojen pyörien ansiosta kovalla pohjalla ja tasaisella maalla juoksuvauhti ei juurikaan hidastu vaikka on lapsi ja rattaat mukana.

Käsijarru

Yleensä juoksurattaissa on lisäksi työntöaisassa käsijarru. Käsijarrun avulla voi keventää alamäessä vaunun vauhtia, niin että sinä ohjaat vaunua eikä toisin päin. Tasaisella maalla juostaessa käsijarrun merkitys on huomattavasti vähäisempi.

Teleskooppiaisa

Teleskooppiaisan avulla pystyt määrittämään työntöaisan korkeuden juuri sinulle sopivaksi ja ergonomiseksi. Teleskooppityöntöaisa on yhä useammin vakiovaruste myös tavallisissa lastenvaunuissa.

Muunneltavuus

Osan juoksurattaista pystyy muuntamaan pyörän perässä vedettäviksi kärryiksi. Hankkimalla erinäisiä lisävarusteita, esimerkiksi erikseen kiinnitettävän vauvan kovan kopan, pystyt muuntelemaan juoksurattaita myös arkikäyttöön esimerkiksi jo vauvalle sopivimmiksi. On kuitenkin todettava, että julkisissa kulkuneuvoissa tai ahtailla kaupan käytävillä juoksurattaat eivät ole maailman käytännöllisimmät.

Kiinnitä huomiota ergonomiaan

Juoksurattaissa on erityisen tärkeää, että rattaat ovat ergonomisesti juuri sinulle hyvät. Perehdy netissä tarkasti rattaiden mittoihin ja käy ennen rattaiden tilaamista mahdollisesti paikallisessa lastenvaunuliikkeessä kokeilemassa erilaisia vaunuja. Vaikka et suoraan löytäisi juuri niitä vaunuja lähikaupasta, jotka haluat hankkia saat eri vaunuja kokeilemalla käsitystä vaunujen mitoista ja niiden sopivuudesta sinulle. Teleskooppiaisa juoksurattaissa mahdollistaa useasti paremman ergonomisen juoksuasennon löytämisen.

Onko vaunut myös lapselle hyvät ja tarpeeksi tilavat?

Nainen juoksee juoksurattaiden kanssa

Lastakaan ei tule unohtaa ratasvalintaa tehtäessä. On hyvä muistaa että yleensä isokokoiset vanhemmat saavat isokokoisia lapsia. Tämä on hyvä ottaa huomioon ja kiinnittää huomiota rattaiden sisäosien mittoihin. Lapsikin viihtyy tilavissa vaunuissa paremmin. Juoksurattaissa on yleensä panostettu erityisesti turvallisuuteen. Vaunuissa on 5-piste turvavyökiinnitys ja jousitus on mukautettu niin ettei töyssyistä ole haittaa pienellekkään lapselle.

Multirattaat muuttuvat tarvittaessa pyöräkärryiksi

Multirattaat on myös hyvä vaihtoehto aktiiviselle perheelle. Rattaissa on paljon tilaa kahdelle isommallekkin lapselle. Arkikäyttö sisarusrattaina ja lenkillä onnistuu. Vaunut sopivat tämän lisäksi myös pitkänmatkan pyöräretkiin. Pyöräkärry on paljon liikkuvan perheen valinta, jossa ei ole enään ihan vastasyntynyttä lasta. Sisarusten kuljettaminen tarhaan sujuu erittäin kätevästi myös pyöräkärryllä. Multirattaita löydät mm. merkiltä Thule

Tutustu Löytönurkassamme paremmin Thulen laajaan tuotevalikoimaan

Juoksurattaat edullisesti netistä

Pyöräilykärryt sekä juoksurattaat merkiltä Thule

-%

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt

Lastenvaunut ja rattaat sekä varusteet merkeiltä : 2ME, AddBaby, AeroMoov, Aussies Finest, Axkid, Baby Dan, Baby Jogger, Baby Trold, Babybjörn, Babyzen, BeeBop, BOB, Brio, Britax, Buggysnuggle, Bumbleride, Bumprider, Candide, Carena, Carlo, Chicco, Cybex, DeltaBaby, Diono, Dooky, Easy Rider, Elodie Details, Franck & Fischer, GB, Geggamoja, Graco, Greentom, Inovi, Joie, Joolz, Silver Cross, Skip Hop, TFK, Thule, Tiny Love, Tulsa, Vinter & Bloom

Jopa -70%

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt

Lastenvaunut ja rattaat merkeiltä: Britax, Babyzen, Babyjogger, Bugaboo, Young Versace, Brio, Peg Perego, TFK, Chicco, Easygrow, Elodie Details, Geggamoja, Lindberg, Macklaren, Maxi-Cosi, Mayoral, Mini Rodini, Outlook, Peg Perego, Pogy, Quinny, Sebra, Skip Hop, TFK, Ticket to Heaven, Tinkafu, Vinter & Bloom

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt