Juoksurattaat

Juoksurattaat lenkille Olitko ennen lasten syntymää aktiivinen liikkuja? Kävit lenkillä ja nautit ulkona olemisesta? Lapsen synnyttyä tämän ei tarvitse olla menneisyyttä. Hankkimalla oikeanlaiset liikkumiseen, lenkkeilyyn ja juoksemiseen sopivat juoksurattaat voit urheilla ihan yhtälailla, mutta nyt niin että lapsesi on mukana. Juoksurattaat sopivat täydellisesti vanhemmille, jotka haluavat juosta ja liikkua mukavasti myös pienten lasten kanssa.  Myös lenkillä käyvä isä voi ottaa lapsensa mukaan ja näin äiti saa sitä arvokasta omaa aikaa. Löydät sivuiltamme tietoa eri merkkisistä juoksurattaista sekä linkkejä ja vinkkejä miten löydät juoksurattaat edullisesti netistä.

Juoksurattaiden eri kategoriat

Juoksurattaita on useita erilaisia tyyppejä, jotka on suunniteltu vastaamaan erilaisiin tarpeisiin ja elämäntapoihin. Olemme koonneet yleisimmät juoksurattaiden tyypit alle ja kertoneet niiden ominaisuuksista tarkemmin.

Perusjuoksurattaat

Perusjuoksurattaat ovat yleensä yksinkertaisia, kevyitä ja kapeita rattaita, jotka on suunniteltu suoraviivaiseen juoksemiseen tasaisella alustalla. Niissä on usein kiinteä etupyörä, joka tekee niistä vakaita ja helposti ohjattavia juostessa. Perusjuoksurattaat ovat yleensä varustettu viisipisteturvavyöllä lapsen turvallisuuden takaamiseksi ja ne voivat sisältää myös jarrut sekä säädettävän käsinojan juoksijan mukavuuden parantamiseksi. Olemme listanneet alle suosituimmat perusjuoksurattaiden mallit ja niiden tärkeimmät ominaisuudet.

BOB Revolution Flex

Tämä on erittäin suosittu juoksuratas, joka on tunnettu sen jousituksen, suurten, ilmatäytteisten pyörien ja kestävyyden ansiosta. Säädettävän käsinojan ja tilavan säilytystilan ansiosta se sopii monille juoksijoille.

Thule Urban Glide 2

Tämä malli on erittäin kevyt ja ketterä. Sen pyörät ovat iskunkestäviä ja etupyörä voidaan lukita, mikä tekee siitä erinomaisen juoksua varten. Lisäksi siinä on säädettävä käsinoja ja suuri säilytystila.

Baby Jogger Summit X3

Tämä malli on tunnettu sen nopean taittomekanismin ansiosta. Sen jousitus ja pneumaattiset pyörät tekevät siitä mukavan myös epätasaisella alustalla. Lisäksi siinä on käsijarru ja säädettävä selkänoja lapselle.

Joovy Zoom 360 Ultralight

Tämä on kevyempi ja edullisempi vaihtoehto. Sen suuri etupyörä tekee siitä vakaita ja mukavaa juostessa. Lisäksi se on erittäin helppo taittaa kokoon kuljetusta varten.

Maastojuoksurattaat

Maastojuoksurattaat on suunniteltu käytettäväksi karkeammilla pinnoilla, kuten hiekkateillä, metsäpoluilla tai jopa vuoristopoluilla. Ne on varustettu suurilla, usein ilmatäytteisillä pyörillä, jotka tekevät rattaista vakaita ja helposti ohjattavia vaikeissakin maastoissa. Tällaisten rattaiden jousitus on yleensä erittäin tehokas, mikä auttaa tasoittamaan iskuja ja tekemään matkasta mukavamman sekä juoksijalle että lapselle. Valittaessa maastojuoksurattaita on tärkeää ottaa huomioon rattaiden paino, niiden maastokelpoisuus, turvallisuusominaisuudet sekä mukavuus sekä juoksijalle että lapselle. Lisäksi kannattaa harkita, onko säilytystilaa tarpeen tavaroille. Olemme listanneet alle suosituimmat maastojuoksurattiden mallit ja niiden tärkeimmät ominaisuudet.

Bob Revolution ProBOB Revolution Pro

Tämä malli on tunnettu erinomaisesta jousituksestaan ja kestävistä, ilmatäytteisistä pyöristään, jotka takaavat mukavan matkan karkeillakin pinnoilla. Revolution Pro on myös säädettävällä käsinojalla ja käsijarrulla, mikä lisää mukavuutta ja turvallisuutta.

Thule Urban Glide 2.0

Vaikka se on suunniteltu myös kaupunkikäyttöön, Thule Urban Glide 2.0:n suuret pyörät ja tehokas jousitus tekevät siitä hyvän valinnan myös maastoon. Siinä on myös suuri, vesitiivis säilytystila.

Mountain Buggy TerrainMountain Buggy Terrain

Kuten nimestä voi päätellä, tämä malli on suunniteltu erityisesti maastokäyttöön. Sen kolme pyörää on suuret ja ne on varustettu tehokkaalla jousituksella. Terrainissa on myös käsijarru ja säädettävä käsinoja.

Out and about nipper sportOut ’n’ About Nipper Sport

Tämä brittiläinen merkki on suosittu sen keveyden ja vakauden ansiosta. Nipper Sport on varustettu suurilla, ilmatäytteisillä pyörillä ja tehokkaalla jousituksella. Siinä on myös viisipisteturvavyö ja säädettävä selkänoja lapsen mukavuuden takaamiseksi.

Kaksipaikkaiset juoksurattaat

Kaksipaikkaiset juoksurattaat on suunniteltu kahden lapsen kuljettamiseen samanaikaisesti. Ne ovat ihanteellisia perheille, joilla on kaksi pientä lasta tai kaksoset. Kaksipaikkaiset juoksurattaat voivat olla joko rinnakkain aseteltuja tai päällekkäin aseteltuja. Rinnakkaiset mallit tarjoavat lapsille enemmän tilaa, mutta ne voivat olla leveitä ja vaikeita hallita kapeissa tiloissa. Päällekkäin aseteltujen mallien etuna on niiden kapeampi leveys, mutta alimman istuimen näkymät voivat olla rajoitetut. Valittaessa kaksipaikkaisia juoksurattaita on tärkeää ottaa huomioon juoksijan ja lasten tarpeet, rattaiden paino, niiden käsittelyn helppous, turvallisuusominaisuudet sekä lasten mukavuus. Lisäksi kannattaa harkita, onko säilytystilaa tarpeen tavaroille. Olemme listanneet alle suosituimmat kaksipaikkaisten juoksurattaiden mallit ja niiden tärkeimmät ominaisuudet.

BOB Revolution Flex Duallie

Tämä malli on erittäin suosittu sen kestävyyden, säädettävän jousituksen ja laadukkaiden, ilmatäytteisten pyöriensä ansiosta. Siinä on säädettävä käsinoja ja paljon säilytystilaa.

Thule Urban Glide 2 Double

Tämä malli on tunnettu sen keveydestä ja ketteryydestä. Sen pyörät ovat iskunkestäviä ja etupyörä voidaan lukita, mikä tekee siitä erinomaisen juoksua varten. Rattaissa on myös suuri säilytystila.

Baby Jogger Summit X3 Double

Tämä malli tarjoaa saman nopean taittomekanismin ja jousituksen kuin yksittäinen versio, mutta kahdelle lapselle. Istuimissa on viisipisteturvavyöt ja säädettävät selkänojat.

Out ’n’ About Nipper Double

Tämä malli on kevyt, ja sen suuret, ilmatäytteiset pyörät tekevät siitä hyvän vaihtoehdon maastoon. Se on varustettu viisipisteturvavöillä ja säädettävillä selkänojilla.

Muunneltavat juoksurattaat

Muunneltavat juoksurattaat ovat monipuolisia ratkaisuja, jotka voivat muuttua tavallisista rattaiden malleista juoksurattaiksi tai jopa pyöräkärryiksi. Ne ovat erinomainen vaihtoehto perheille, jotka haluavat joustavuutta ja monipuolisuutta. Muunneltavat rattaat tarjoavat usein mahdollisuuden asentaa lastenistuin eri suuntiin ja ne voidaan muuntaa kaksipaikkaisiksi lisäistuimella.

Thule Chariot Cross

Tämä on yksi markkinoiden monipuolisimmista rattaista, joka voidaan muuntaa juoksu-, pyöräily- tai hiihtokäyttöön. Se on suunniteltu mukavuutta ja joustavuutta ajatellen, ja siinä on säädettävä jousitus, erinomainen sääsuoja ja kallistettava istuin.

Burley D’Lite

Tämä on toinen monipuolinen malli, joka voidaan muuntaa pyöräkärryksi. Siinä on mukavat istuimet, säädettävä jousitus ja suuri säilytystila. Lisäksi siinä on erinomaiset turvallisuusominaisuudet, kuten viisipisteturvavyöt ja heijastimet.

Thule Chariot Lite

Tämä on kevyempi ja yksinkertaisempi versio Chariot Cross -mallista. Se tarjoaa silti monia samoja ominaisuuksia, mukaan lukien jousituksen, sääsuojan ja monikäyttöisyyden.

Hamax Outback

Tämä malli voidaan muuntaa juoksurattaiksi tai pyöräkärryksi. Se on varustettu säädettävällä jousituksella, viisipisteturvavöillä ja säädettävällä aurinkosuojalla. Lisäksi siinä on paljon säilytystilaa.

Triathlon-rattaat

Triathlon-juoksurattaat on suunniteltu erityisesti juoksijoille, jotka haluavat yhdistää urheiluharrastuksensa lapsen hoitamiseen. Näiden rattaiden tulee olla kevyitä, helposti ohjattavia, ja niissä tulee olla tehokas jousitus ja suuret, ilmatäytteiset pyörät, jotta ne ovat sujuvat ja nopeat juostessa. Esimerkiksi BOB Ironman -juoksurattaat ovat erityisen suosittuja monien triathlon-juoksijoiden keskuudessa. Ne ovat kevyitä, niissä on kiinteä etupyörä parempaa hallittavuutta varten ja tehokas jousitus tasaiseen ja nopeaan juoksuun. On tärkeää etukäteen varmistaa mitkä mallit ovat sallittuja kyseisissä triathlon-kilpailuissa. Sääntöjen osalta saattaa olla isojakin eroja sallituissa ratastyypeissä.

Juoksurattaita eri hintakategorioissa

Mikä on teidän perheenne budjetti? Jos rattaat hankitaan lisärattaiksi tavallisten lastenvaunujen rinnalle on varmastikkin järkevää miettiä edullisempien rattaiden ostamista.

Muita seikkoja mitä on hyvä huomioida kun harkitsee juoksurattaiden ostamista

Juoksurattaissa on muutamia eroja verrattuna tavallisiin nelipyöräisiin lastenvaunuihin. Juoksurattaita ostavan onkin hyvä olla perillä näistä eroista, jotta voi pohtia sopivatko rattaat perheen elämään ja käyttötarkoitukseen.

Kolmipyöräisyys ja leveämpi taka-akseli

vaunun-kanssa-juoksuaJuoksurattaat ovat yleensä kolmipyöräiset. Edessä on yksi hieman tavallista suurempi rengas. Ison eturenkaan johdosta rattaat ovat huomattavasti tavallista tukevammat. Juoksurattaat menevät yleensä suoraan eivätkä puolla kumpaankaan suuntaan. Ohjaus ja meno on kaikin puolin ”täsmällisempää” ja näin ollen ainakin turvallisemman oloista. Juoksurattaiden taka-akseli on hieman leveämpi kuin tavallisten rattaiden. Näin pyritään tasoittamaan kolmipyöräisyyden tuomaa ”epävakautta”. Painopiste on silloin rattaissa takana. Lenkeille ja tavalliseen arkikäyttöön kolmipyöräiset rattaat ovat kuitenkin ihan yhtä tukevat ja turvalliset kuin nelipyöräisetkin. Perheeseen jossa on iso tai isoja koiria,joita ulkoilutetaan samaan aikaan lastenvaunujen kanssa, ei kuitenkaan voi kolmipyöräisiä rattaita suositella vaikka kyseesä olisivatkin tukevammat juoksurattaat.

Isommat renkaat

Isommat renkaat niin takana kuin edessäkin varmistavat että rattaat rullaavat hyvin. Isojen pyörien ansiosta kovalla pohjalla ja tasaisella maalla juoksuvauhti ei juurikaan hidastu vaikka on lapsi ja rattaat mukana.

Käsijarru

Yleensä juoksurattaissa on lisäksi työntöaisassa käsijarru. Käsijarrun avulla voi keventää alamäessä vaunun vauhtia, niin että sinä ohjaat vaunua eikä toisin päin. Tasaisella maalla juostaessa käsijarrun merkitys on huomattavasti vähäisempi.

Teleskooppiaisa

Teleskooppiaisan avulla pystyt määrittämään työntöaisan korkeuden juuri sinulle sopivaksi ja ergonomiseksi. Teleskooppityöntöaisa on yhä useammin vakiovaruste myös tavallisissa lastenvaunuissa.

Muunneltavuus

Osan juoksurattaista pystyy muuntamaan pyörän perässä vedettäviksi kärryiksi. Hankkimalla erinäisiä lisävarusteita, esimerkiksi erikseen kiinnitettävän vauvan kovan kopan, pystyt muuntelemaan juoksurattaita myös arkikäyttöön esimerkiksi jo vauvalle sopivimmiksi. On kuitenkin todettava, että julkisissa kulkuneuvoissa tai ahtailla kaupan käytävillä juoksurattaat eivät ole maailman käytännöllisimmät.

Kiinnitä huomiota ergonomiaan

Juoksurattaissa on erityisen tärkeää, että rattaat ovat ergonomisesti juuri sinulle hyvät. Perehdy netissä tarkasti rattaiden mittoihin ja käy ennen rattaiden tilaamista mahdollisesti paikallisessa lastenvaunuliikkeessä kokeilemassa erilaisia vaunuja. Vaikka et suoraan löytäisi juuri niitä vaunuja lähikaupasta, jotka haluat hankkia saat eri vaunuja kokeilemalla käsitystä vaunujen mitoista ja niiden sopivuudesta sinulle. Teleskooppiaisa juoksurattaissa mahdollistaa useasti paremman ergonomisen juoksuasennon löytämisen.

Onko vaunut myös lapselle hyvät ja tarpeeksi tilavat?

Nainen juoksee juoksurattaiden kanssa Lastakaan ei tule unohtaa ratasvalintaa tehtäessä. On hyvä muistaa että yleensä isokokoiset vanhemmat saavat isokokoisia lapsia. Tämä on hyvä ottaa huomioon ja kiinnittää huomiota rattaiden sisäosien mittoihin. Lapsikin viihtyy tilavissa vaunuissa paremmin. Juoksurattaissa on yleensä panostettu erityisesti turvallisuuteen. Vaunuissa on 5-piste turvavyökiinnitys ja jousitus on mukautettu niin ettei töyssyistä ole haittaa pienellekkään lapselle.

Thule Urban Glide 2

Tämä malli on erittäin kevyt ja ketterä. Sen pyörät ovat iskunkestäviä ja etupyörä voidaan lukita, mikä tekee siitä erinomaisen juoksua varten. Lisäksi siinä on säädettävä käsinoja ja suuri säilytystila. Malli on useiden eri testien testivoittaja juoksurattaissa.

Tämä malli soveltuu niin kaupunkikäyttöön että maastoon. Sen sujuva ja tarkka ohjaus sekä iskunvaimennus tekevät siitä erinomaisen valinnan.

Thulen Urban Glide 2 rattaiden taitettava muotoilu tekee siitä kätevän säilyttää ja kuljettaa, kun taas sen laadukkaat materiaalit takaavat pitkäikäisyyden ja kestävyyden. Thule Urban Glide 2 on varustettu säilytystilalla, jossa voit säilyttää tarvittavat tavarat lenkkeilyä tai päiväretkiä varten. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tilaa ei ole kovinkaan suurille tavaramäärille. Lukittava etupyörä tarjoaa lisästabiliteettia juostessa tai haastavassa maastossa.

Vaikka Thule Urban Glide 2 on hintahaitarin ylemmässä päässä, sen korkea suorituskyky, mukavuus ja laatu tekevät siitä investoinnin arvoisen. Lisävarusteena saatavat adapterit mahdollistavat vauvan turvaistuimen käytön, joten voit käyttää sitä jo vastasyntyneestä lähtien.

Thule Urban Glide 2 on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja turvallisuutta sekä lapselle että vanhemmille, olipa kyseessä sitten päivittäiset kauppareissut tai seikkailut ulkona.

Plussat

Toimii hyvin sekä sileillä kaupunkiteillä että epätasasemmilla maastopoluilla

Helpottaa rattaiden liikkuvuutta ja tekee rattaistaihanteellisen juoksijoiden käyttöön

Parantaa mukavuutta ja vakautta

Helpottaa säilytystä ja kuljetusta

Lisäävät tuotteen pitkäikäisyyttä ja kestävyyttä

Miinukset

Hinta: Korkeampi hinta verrattuna muihin vastaavanlaisiin tuotteisiin

Istuimen säätö ei ole yhtä joustava kuin joillakin muilla valmistajilla

Thulen rattaissa on säilytystilaa mutta se ei välttämättä riitä kaikille 

Aurinkosuoja täytyy ostaa lisävarusteena

Vauvan istuin tulee ostaa erikseen

Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart