Lelut ja pelit

Leluja

Lapset leikkivät mielellään. Leikkiminen auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään ympäröivää maailmaa. Leikki kannustaa olemaan luova, opettaa ja kehittää. Kokosimme Vuoden 2016 suosikkilelut oheen. Löydät myös parhaat linkit luotettavimpiin ja edullisimpiin lasten lelu- ja peliverkkokauppohin. Olemme koonneet oheen myös tietoa mistä löydät lelut alessa. Sivun alareunassa on linkkejä artikkeleihin leikkimisestä, leluista ja lapsen kehityksestä. Lahjatoivelista Joulupukille kannattaa selvittää jo ajoissa. Kokosimme ”Joululahjaleluvinkit” -artikkeliimme. Muistathan tilata lahjat ajoissa, sillä vuoden suosituimmat lelut ja pelit katoavat kauppojen hyllyistä ensimmäisten joukossa.

Vuoden 2016 suosikkilelut top 12

[yith_wc_productslider id=6185]

Lue lisää: Vuoden 2016 suosituimmat pelit

Lelut ja pelit alennuksessa

Ilmoitamme sinulle halutessasi heti, kun löydämme leluja tarjouksessa. Kokoamme alle kattavan listan. Jos haluat tarjoukset suoraan sähköpostiisi niin kirjaudu sähköpostilistallemme. Olet mukana tällöin myös lahjakorttiarvonnassa ja voit voittaa 50 euroa shoppailurahaa valitsemaasi lastenvaate, lelu- tai lastentarvikekauppaan! Liittyminen on ilmaista ja voit poistua listalta koska tahansa.

[wpsm_afflist show=”10″ cat=”566″ ]

Lastenvaate.fi uutiskirje

Liity joukkoomme!

Saat tiedon alennuksista suoraan sähköpostiisi. Arvomme myös 50€ lahjakortin valitsemaasi lastenvaate-, lelu-, tai lastentarvikekauppaan uutiskirjeeseen liittyneiden kesken!
[mc4wp_form id=”2260″]

Vuoden 2016 suosituimmat lelumerkit

  • Lego
  • Plasto
  • Schleich
  • Muumi
  • Sophie the Giraffe
  • Teddykompaniet

Etsitkö leluideoita vauvalle, taaperolle, pikku-lapselle, eskarilaiselle vaiko esiteinille?

Lelukauppojen valikoimat ovat valtavia. Lelua hankkiessa onkin hyvä lähteä liikkeelle lelun saajan iästä ja muista lähtökohdista. Omat vanhemmat tuntevat yleensä parhaiten oman lapsensa kiinnostuksen kohteet sekä kehityksen tason. Silti lelujen viralliset ikäsuositukset tulee ottaa vakavasti ja niitä olisi suhteellisen hyvä noudattaa. Erityisesti hankittaessa lahjaa vieraammalle lapselle on aina varmempaa noudattaa ikäsuosituksia. Liian vanhoille lapsille suunnitellut lelut rasittavat pienempiä lapsia, eivätkä he ole kykeneviä leikkimään lelulla sen edellyttämällä tavalla. Näin ollen lelu saattaa kiinnostaa hetken, mutta lopulta se hylätään lastenhuoneen nurkkaan. Lapsen kehitystasoon nähden liian vaativat lelut saattavat herättää lapsissa myös tunteita, joita he eivät vielä osaa käsitellä. Lapsen maailma koostuu pienistä asioista ja lelujen herättämällä mielikuvistusmaailmalla on suuri merkityksensä lapsen henkiseenhyvinvointiin. Liian jännittävät lelut saattavat mm. aiheuttaa univaikeuksia ja painajaisia.

Vauvalelut (0-12 kuukautta)

Vastasyntyneen leluiksi sopivat parhaiten pehmoiset unirättinallet, helistimet, soittorasiat sekä värikkäät mobilet. Ensimmäisten viikkojen aikana uusi vauva luonnollisesti käyttää kaiken aikansa nukkumiseen ja syömiseen. Hiljalleen lapsi alkaa havainnoimaan ympäristöään, silloin on oikea aina ensimmäisille leluille. Loppua ei tämän jälkeen sitten olekkaan. Tutustu Lastenvaatteen Vauvalelu-sivuun paremmin. Olemme koonneet oheen tietoa eri ikäisille vauvoille parhaiten sopivista leluista. Löydät myös tietoa laadukkaista ja turvallisista vauvoille sopivista lelumerkeistä sekä listauksen suosituimmista vauvan leluista. Vinkkien lisäksi ohessa on linkit suosittuihin, kilpailukykyisillä hinnoilla lasten leluja myyviin verkkokauppoihin.

Lue lisää Vauvaleluista

Leluja taaperoille (1-3-vuotiaille)

Taapero liikkuu, kiipeilee, kokeilee ja kaatuu. Ensimmäisen ja kolmannen elinvuotensa aikana lapsi oppii uskomattoman paljon. Kehittävät lelut tukevat positiivisesti lapsen kehitystä ja oppimista. Asioiden hahmottaminen selkeytyy, muotojen ja värien ymmärtäminen kehittyy, niin

Leluja 3-6-vuotiaille

Eskarilaisen ja pikkukoululaisen lelut

Esiteinien lelut ja pelit

Esiteini on vielä lapsi ja lapsen kuuluu leikkiä. Tuntien istuminen tietokoneella, padillä tai kännykällä ei ole terveellistä, ei kehittävää eikä millään muotoa järkevää. Tarjolla on paljon leluja ja pelejä, jotka soveltuvat hyvin vanhemmillekkin lapsille. Aikuisen tehtävänä on näytää lapselle myös se toinen maailma puhelimien, padejen sekä harrastusten täyttämien iltapäivien ulkopuolella – leikin maailma. Mm. Legolla on rakennussarjansa myös vanhemmille lapsille, ulkoleluista löytyy myös paljon leluja, jotka innostavat esiteinin leikin ohella myös liikkumaan.

Lue lisää: Vuoden 2016 suosituimmat pelit

Ulkolelut

Ulkolelut houkuttelevat lapset ulos huonnommallakin ilmalla. Raitis ilma ja liikkuminen ovat tärkeä osa lapsen kehityksessä. Pikkulapsi oppii ulkoleikeissä tärkeitä motorisia taitoja kun taas isommalla lapsella ylimääräisen energian purkaminen pyöräillessä tai pulkkamäessä edistää kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja helpottaa sisätiloissa ja koulussa vaadittua keskittymistä.

Tutustu aiheeseen  ja suosituimpiin ulkoleluihin Ulkolelu-osiossamme. Kerromme sinulle mistä löydät ulkolelut edullisesti netissä sekä vinkkaamme parhaista ulkolelualennuksista.

Lue lisää ulkoleluista

Hyvä lelu on turvallinen, kehittävä ja inspiroiva

Hyvä lelu kestää leikissä vuosia ja kasvaa lapsen myötä. Legot ovat hyvä esimerkki leluista, jotka tarjoavat lapsen kasvaessa eritasoisia haasteita. Samoista palikoista voi rakentaa monen tasoisia rakennelmia, oppia muotoja ja värejä sekä oppia hahmoittamaan asioita kolmiuloitteisesti.

Erityisesti vauvan ja taaperoiden leluissa myös turvallisuus on erityisessä asemassa. Leluissa ei saa olla pieniä irtoavia vaarallisia osia, materiaalien tulee olla kestäviä ja turvalliseksi testattuja. Lapsen tulee voida leikkiä leluillaan ilman vanhemman valvovaa silmää.

Lapsiystävällisen lelun löytämien saattaa olla vaikeaa. Lelukauppojen laajat loppumattomat hyllyt saattavat houkutella ostamaan pienelle lapselle täysin sopimattoman lelun. Onkin erityisen tärkeää tietää minkä ikäisille lapsille sopivat minkälaiset lelut.

Tutustu aiheeseen lisää artikkelissamme: ”Lapsiystävällisten lelujen ostaminen – mitä minun tulisi ottaa huomioon”.

Legoja löydät Lastenvaatteen Löytönurkasta laajan valikoiman.

Parhaat lelukaupat netissä

Etsitkö hyvää lelukauppaa netissä? Hyvä lelukauppa netissä tarjoaa laajan valikoiman korkealaatuisia leluja kilpailukykyisillä hinnoilla. Leluverkkokauppoja löytyy netistä paljon. Kokosimme oheen luotettavimpia. Tilauksen toimitusnopeus ja ostamisen helppous toimivat yhtenä valintakriteerinnämme. Myös hintataso sekä leluvalikoiman laajuus vaikuttivat valintaamme. Jos sinulla on tiedossa hyvä ja luotettava lelukauppa niin ota yhteyttä meihin. Lisäämme kaupan mielellämme listaukseen.

3
Leluale – Nyt käynnissä Hobbyhallin HOBBALOT ! Lelut jopa -70%
0

Vielä muutaman päivän löydät leluja huippualennuksessa Hobbyhallin HOBBALOISTA!! Legoja jopa -40% alennuksessa. Säästä jopa 70%.

0
Ellos
1

  Ellokselta löydät lastenvaatteet, lelut, lastentarvikkeet sekä äitiysvaatteet kaikki yhdestä kaupasta. Elloksen tuotteet ovat laadukkaita, hinnat ...

0
Eurotoys
1

Lasten lelut ja pelit, lasten huonekalut, lastenvaatteet ja lautapelit ja lasten kirjat kaikki kätevästi yhdestä isosta verkkokaupasta. Eurotoys on ...

0
Tasapeli.fi
0

Tasapeli.fi on suomalainen luotettava nettikauppa, joka on keskittynyt erilaisiin pääsääntöisesti ulkotiloissa käytettäviin ulkoleluihin. Valikoimissa on ...

0
Leikkimökki.fi
0

Löydät leikkimökki.fistä laajan valikoiman erilaisia leikkimökkejä. Kaikki mökit toimitetaan käsittelemättöminä, jolloin sinulla on mahdollisuus maalata pikku ...

0
Lastenpihakeinu.fi
0

Pihakeinu.fi on netissä toimiva pihakeinuja ja leikkikeskuksia toimittava yritys. Nopeat toimitukset, helpot ja selkeät kokoamisohjeet sekä hyvä palvelu. ...

0
Lelufantti
1

Lelufantti on Suomen valtavin lelukauppa. Lelufantista löydät lelut joka tilanteeseen. Etsitkö syntymäpäivälahjaa vai oletko lupautunut auttamaan Joulupukkia? ...

0
Lauran Pikku Putiikki
0

Täältä löydät sopivasti hieman erityisiä tarvikkeita ja leluja lapsellesi ja itsellesi. Laadukkaat vauvan ensilelut, kestovaipat ja tarvikkeet sekä ...

0
Lelut24.fi
1

Suomen suurin LEGO-valikoima. Mahdollisuus tilata netistä tai hakea kaupasta.  Nopea toimitus.  Vaihtuva valikoima myös muita leluja. Suosittelemme lämpimästi. ...

0
Lekmer.fi
1

Lekmer.fi

+5 euroa !

Lasten suosikki lelut, lastentarvikkeet aina lastenistuimista vauvanvaunuihin, lasteenvaatteet, jalkineet ja sisutusideat - kaikki kilpailukykyisin hinnoin. ...

Lelut ja pelit netistä edullisesti

Lelujen ja pelien ostaminen netistä on huomattavan helppoa. Säästät aikaa ja rahaa. Leluverkkokaupoilla on netissä yleensä jopa laajemmat valikoimat kuin perinteisissä kaupoissa. Ostettaessa tulee tehtyä harvemmin vääriä hankintoja, lelut kun ovat kaikille samankokoisia ja voit unohtaa kokojen miettimisen. Sinulla on kuitenkin lähes aina vähintään 30 päivän palautusoikeus, jos tilaamasi lelu ei kuitenkaan vastannut odotuksiasi. Unohda ruuhkaiset leluosastot ja pitkät kassajonot. Hankkimalla lelut netistä säästät aikasi lisäksi rahaa.

Leikkimisen merkitys lapselle

Kokosimme oheen erilaisista lähteistä artikkeleita, joissa käsitellään lapsen leikkiä eri näkökulmista. Leikin merkitystä oppimiseen tai lapsen kehittymiseen ei tule koskaan aliarvioida. Lelut ja pelit saattavat ohjata ja innostaa lasta erilaisiin leikkeihin. Leikki voi kuitenkin syntyä myös vain mielikuvituksen tuotteena ja olla täysin ilman erilaisia apuvälineitä toteutettavissa.

Lue lisää:

Leikin merkitys lapselle (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Leikki on lapsen työtä (Terveyskirjasto)

Näin tuet lapsen leikkiä (Yle.fi)

Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart