Matkarattaat ja sateenvarjorattaat

 

Matkarattaat laskostettuna

Matkarattaat ovat kevyet ja pieneen tilaan mahtuvat yleensä pienipyöräiset rattaat. Osaan matkarattaita voi kiinnittää myös autonturvakaukalon. Matkarattaista, jotka taittuvat kasaan sateenvarjomaisesti käytetään useasti nimitystä sateenvarjorattaat. Sateenvarjorattaat ovat  erityisen kevyet, eikä niissä ole aina yhtä hyvää selkänojan säätömahdollisuutta kuin muissa matkaratasmalleissa.

Mihin tarvitsen matkarattaita

Matkarattaita käytetään nimensä mukaisesti usein matkoilla. Ne on helppo pakata mukaan autoon tai lentokoneeseen, koska vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin tavalliset lastenrattaat. Matkarattaat tarjoavat lapselle matkalla oman rauhallisen, turvallisen ja tutun käpertymispaikan. Lyhyet päiväunet kaupunkikierroksella tai mahdollisuus levähtämiseen ostarireissun keskellä helpottaa niin vanhempien kuin lapsenkin elämää. On huomattavasti mukavampaa laittaa väsynyt kärttyisä lapsi istumaan rattaisiin kuin kantaa tätä pitkiä matkoja. Matkarattaiden nopeasta ja helposta kasaamisesta on myös hyötyä, kun pakkaat rattaita bussiin, taksiin tai metroon.

Mukaan matkalle kannattaa ottaa myös matkarattiden säilytys- ja kuljetuskassi suojaamaan rattaita esimerkiksi lentokoneessa likaantumiselta sekä erillinen aurinkosuoja rattaisiin.

Parhaat matkarattaat vauvalle?

Hankkiessasi pienelle vauvalle matkarattaita kannattaa kiinnittää erityistä huomiota selkänojan säätömahdollisuuteen. Alle puolivuotiaille vauvoille suositellaan vaaka-asennossa olemista. Hiukan koholla oleva asento on kuitenkin ok kunhan selkä ei pääse rasittumaan liian pystystä asennosta. Selkänojan perusasennon tulisi olla verrattavissa vähintään turvakaukalon tai sitterin asentoon. Markkinoilla on kuitenkin paljon vaunuja, joissa selkänojan saa kokonaan makuuasentoon. Huomiota kannattaa kiinnittää myös matkarattaiden kuomuun. Suojaako kuomu tarpeeksi auringolta, sateelta ja tuulelta? Tarjolla on myös matkarattaita, joiden kankaat ovat UV-suojatut.

Pienen vauvan kanssa matkalle lähtiessä mukaan otettavan tavaran määrä karkaa helposti käsistä. Mukana kuljetetaan tutut puuro-, ja vellijauhot sekä Pampersin vaipat. Matkarattaita ei kuitenkaan kannata jättää missään tapauksessa kotiin. Turvakaukalokin on yleensä välttämätön, sillä lentokentältä siirtyminen hotellille tapahtuu yleensä taksilla. Kätevintä pienen vauvan kanssa matkustettaessa onkin jos matkarattaat ja turvakaukalo ovat kiinnitettävissä yhteen. Tavarakori matkarattaissa on myös hyvä olla olemassa. Reissussa mukana kuljetettavaa tavaraa on yleensä tavallista enemmän.

Hyviä rattaita pienen kanssa kulkevalle ovat mm. Maxi-Cosin tai Britaxin kevyemmät rattaat

Matkarattaat kevyemminksi kakkosrattaiksi

Sinulla on mahdolliset isommat yhdistelmävaunut kotona, mutta et halua ottaa niitä kaikkialle mukaan. Tällöin onkin kätevää hankkia pienet ja kevyet matkarattaat auton takakontissa mukana pidettäviksi. Kakkosrattaina  käytettävissä matkarattaissa on hyvä olla olemassa mahdollisuus vähintään puoliloivaan makuuasentoon sekä kuomu. Lisävarusteina vähintään sadesuoja on välttämätön.

Matka- /sateenvarjorattaita käytetään yleensä myös ”lapsen viimeisinä” rattaina. Kun lapsi alkaa olla lastenvaunuiän ohi ja jaksaa pääsääntöisesti kävellä jo paikasta toiseen. Väsymys saattaa kuitenkin yllättää vielä pienen reippailijan ja mukana oleviin matkarattaisiin on helppo istahtaa levähtämään. Valitse rattaiksi tällöin pieneen tilaan menevät, kevyet sateenvarjorattaat.

Matkarattaita alennuksessa

Verkkokaupoilla on vaihtuvia matkaratasalennuksia. Jos alla oleva alennus ei ole enää voimassa niin tarkista kyseisen verkkokaupan outlet ja aleosiosta tämän hetkiset alennukset.

Chicco, ABC-Design, Cybex, Moon, Maclaren, Jane, Fillikid, Nuna

Alkaen 85€

Ajankohtaiset alennusmyynnit

Nyt löydät trendikkäimmät matkarattaat Babyshopin matkaratasalesta! Suosituimmat merkit Cybex, Easy Walker, Maxi-Cosi, GoodBaby, Babyzen, Chicco, UPPAbaby & Bugaboo alennetuin hinnoin!! Tutustu tarjoukseen heti!

Alessa tuotteita jopa -50%

Ajankohtaiset alennusmyynnit

Matkarattaat vertailu – tutustu eri merkkeihin

Etsiessäsi juuri teille sopivia matkarattaita kannattaa tutustua eri merkkien tarjoamiin vaihtoehtoihin. Merkkikohtaisia eroja löytyy myös matkarattaissa. Kiinnitä huomiota mm.

  • selkänojan säätömahdollisuuteen
  • tavarakorin suuruuteen
  • kuomun suojaavuuteen
  • ohjattavuuteen (pystytkö ohjaamaan rattaita yhdellä kädellä)
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
- 50%
4MOMS Origami-rattaat

4MOMS Origami-rattaat

649,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Basson Baby Scoop Black

Basson Baby Scoop Black

105,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Bugaboo Bee3

Bugaboo Bee3

508,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Elodie Details Stockholm Stroller Dot

Elodie Details Stockholm Stroller Dot

299,00

Tutustu matkaratasmerkkeihin paremmin merkkisivuillamme

Matkarattaat ja sateenvarjorattaat edullisesti netistä

Oheiseen taulukkoon olemme koonneet kaikki alla listatuissa kaupoissa myytävät merkit. Säästät aikaa ja vaivaa. Etsi haluamasi merkki taulukosta ja klikkaa itsesi kätevästi kauppaan. Tarkista kyseisen kaupan tarjoukset ja alennukset. Otamme listallemme vain luotettavia ja vanhempien keskuudessa hyväksi todettuja nettikauppoja.

Lastenvaunut & matkarattaat mm. merkeiltä: Britax, Elodie Details sekä paljon vaunutarvikkeita mm. merkeiltä Vinter & Bloom, Teddykompaniet, Ship Hop, Ticket to Heaven

Lastenvaunukaupat ja merkit

Pyöräilykärryt sekä juoksurattaat merkiltä Thule

-%

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt

Lastenvaunut ja rattaat sekä varusteet merkeiltä : 2ME, AddBaby, AeroMoov, Aussies Finest, Axkid, Baby Dan, Baby Jogger, Baby Trold, Babybjörn, Babyzen, BeeBop, BOB, Brio, Britax, Buggysnuggle, Bumbleride, Bumprider, Candide, Carena, Carlo, Chicco, Cybex, DeltaBaby, Diono, Dooky, Easy Rider, Elodie Details, Franck & Fischer, GB, Geggamoja, Graco, Greentom, Inovi, Joie, Joolz, Silver Cross, Skip Hop, TFK, Thule, Tiny Love, Tulsa, Vinter & Bloom

Jopa -70%

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt

Lastenvaunut ja rattaat merkeiltä: Britax, Babyzen, Babyjogger, Bugaboo, Young Versace, Brio, Peg Perego, TFK, Chicco, Easygrow, Elodie Details, Geggamoja, Lindberg, Macklaren, Maxi-Cosi, Mayoral, Mini Rodini, Outlook, Peg Perego, Pogy, Quinny, Sebra, Skip Hop, TFK, Ticket to Heaven, Tinkafu, Vinter & Bloom

Juoksurattaat ja pyöräilykärryt