Matkarattaat ja sateenvarjorattaat

 

Matkarattaat laskostettuna

Matkarattaat ovat kevyet ja pieneen tilaan mahtuvat yleensä pienipyöräiset rattaat. Osaan matkarattaita voi kiinnittää myös autonturvakaukalon. Matkarattaista, jotka taittuvat kasaan sateenvarjomaisesti käytetään useasti nimitystä sateenvarjorattaat. Sateenvarjorattaat ovat  erityisen kevyet, eikä niissä ole aina yhtä hyvää selkänojan säätömahdollisuutta kuin muissa matkaratasmalleissa.

Mihin tarvitsen matkarattaita?

Matkarattaita käytetään nimensä mukaisesti usein matkoilla. Ne on helppo pakata mukaan autoon tai lentokoneeseen, koska vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin tavalliset lastenrattaat. Matkarattaat tarjoavat lapselle matkalla oman rauhallisen, turvallisen ja tutun käpertymispaikan. Lyhyet päiväunet kaupunkikierroksella tai mahdollisuus levähtämiseen ostarireissun keskellä helpottaa niin vanhempien kuin lapsenkin elämää. On huomattavasti mukavampaa laittaa väsynyt kärttyisä lapsi istumaan rattaisiin kuin kantaa tätä pitkiä matkoja. Matkarattaiden nopeasta ja helposta kasaamisesta on myös hyötyä, kun pakkaat rattaita bussiin, taksiin tai metroon.

Mukaan matkalle kannattaa ottaa myös matkarattiden säilytys- ja kuljetuskassi suojaamaan rattaita esimerkiksi lentokoneessa likaantumiselta sekä erillinen aurinkosuoja rattaisiin.

Parhaat matkarattaat vauvalle?

Hankkiessasi pienelle vauvalle matkarattaita kannattaa kiinnittää erityistä huomiota selkänojan säätömahdollisuuteen. Alle puolivuotiaille vauvoille suositellaan vaaka-asennossa olemista. Hiukan koholla oleva asento on kuitenkin ok kunhan selkä ei pääse rasittumaan liian pystystä asennosta. Selkänojan perusasennon tulisi olla verrattavissa vähintään turvakaukalon tai sitterin asentoon. Markkinoilla on kuitenkin paljon vaunuja, joissa selkänojan saa kokonaan makuuasentoon. Huomiota kannattaa kiinnittää myös matkarattaiden kuomuun. Suojaako kuomu tarpeeksi auringolta, sateelta ja tuulelta? Tarjolla on myös matkarattaita, joiden kankaat ovat UV-suojatut.

Pienen vauvan kanssa matkalle lähtiessä mukaan otettavan tavaran määrä karkaa helposti käsistä. Mukana kuljetetaan tutut puuro-, ja vellijauhot sekä Pampersin vaipat. Matkarattaita ei kuitenkaan kannata jättää missään tapauksessa kotiin. Turvakaukalokin on yleensä välttämätön, sillä lentokentältä siirtyminen hotellille tapahtuu yleensä taksilla. Kätevintä pienen vauvan kanssa matkustettaessa onkin jos matkarattaat ja turvakaukalo ovat kiinnitettävissä yhteen. Tavarakori matkarattaissa on myös hyvä olla olemassa. Reissussa mukana kuljetettavaa tavaraa on yleensä tavallista enemmän.

Voit välttää turhan pähkimisen luottamalla toimituksemme arvioon siitä, mikä on paras matkaratas.

 

Babyzen YoYo 2 - Suomen suosituin matkaratas

Babyzen YoYo 2 on jatkoa suositulle Babyzen YoYo -mallille, joka tunnetaan sen keveydestä, kompaktista muotoilusta ja helppokäyttöisyydestä. Kyseinen matkaratasmalli on voittanut tai pärjännyt hyvin ulkomaalaisissa rattaisiin liittyvissä testeissä, muun uassa Babylist.com (2023), Babygearlab.com (2021) ja Madeformums.com (2021).

Rattaiden käyttömukavuus

Babyzen Yoyo 2 rattaissa on säädettävä selkänoja, jalkatuki ja laadukkaat kankaat, jotka tarjoavat lapselle mukavaa kyytiä. Pehmustettu kädensija, hyvin toimivat renkaat ja rattaiden jousitus tekee työntämisestä helppoa. Säädettävä kuomu tarjoaa suojaa auringolta ja sateelta. 

Kestävyys, keveys ja kompakti rakenne

Kuten BabyGearLabin arvostelussa kerrotaan, painaa Babyzen Yoyo 2 vain 6 kg, mikä tekee siitä erittäin helpon nostaa ja kuljettaa. Yhden käden taittomekanismi ja pieni koko taitettuna tekevät rattaista todella monikäyttöiset. Rattaat mm mahtuvat lentokoneen matkatavarahyllylle ja ne voi ottaa käsimatkatavarana matkustamoon. Rattaat kestävät ajan hammasta kovassakin käytössä. 

Eri mallien erot - Babyzen YoYo, YoYo+ ja YoYo 2

Paljon eri mallinimiä ja moni saattaakin helposti mennä sekaisin mallien osalta. Ohessa käyty lyhyesti mallien erot läpi.

Babyzen YoYo
Tällä viitataan alkuperäiseen vuonna 2014 julkaistuun malliin. Yleensä jos myydään tällä nimellä, myydään rattaita istuinosalla, ei vauvaosalla.

Babyzen YoYo+
Vuonna 2016 uudistettu malli, johon saa myös tarvittaessa kiinni turvakaukalon adapterien avulla. Myös muita pienia uudistuksia, kuten suurempi painon kesto

Babyzen YoYo 2
Vuonna 2020 uudistettu malli, jossa on parannettu mm pyörien jousitusta ja viimeistelyä. Esimerkiksi työntöaisa on nahkainen vakiona. 

Saatavilla olevat lisävarusteet

Vauvankoppa

Vauvankoppa mahdollistaa rattaiden käytön vastasyntyneelle vauvalle. Koppa kiinnitetään runkoon ja tarjoaa pehmustetun ja turvallisen tilan pienelle vauvalle.

Istuimen verhoilu

Voit hankkia erilaisia istuimen verhoiluja, joilla voit muokata rattaiden ulkonäköä ja värimaailmaa. Verhoilut ovat saatavilla eri väreissä ja kuvioissa.

Aurinkosuoja

Aurinkosuojalla suojaat kätevästi lastasi auringon haitallisilta säteiltä. Se kiinnitetään rattaiden runkoon tai istuimeen ja tarjoaa suojaa lapselle.

Hyttysverkko

Hyttysverkko on kätevä lisäosa, joka auttaa pitämään hyttyset ja muut lentävät hyönteiset loitolla lapselta. Se asennetaan rattaiden ympärille suojaksi.

Sadesuoja

Se asetetaan rattaiden päälle ja pitää lapsen kuivana ja suojassa kosteudelta.

Laukku Babyzen YoYo 2 rattaille

Laukkuun mahtuvat sekä runko että istuinosa, ja siinä on kantokahvat helpottamassa kuljettamista.

Mistä rattaat kannattaa ostaa?

Kyseiset rattaat kannattaa ostaa suoraan verkosta. Ohessa listattuna halvimmat suomalaiset kaupat, jolloin kuluttajansuoja ja tuotteiden palautus on helpointa. Alemmalla rivillä on ostopaikat ulkomailta (EU:n alueelta), jolloin hinta saattaa olla vielä halvempi mutta tuotereklamaatiot vaivalloisempia.

Babyzen YoYo 2Suomalaiset verkkokaupat
EU:n alueella olevat verkkokaupat

Matkarattaat kevyemminksi kakkosrattaiksi

Sinulla on mahdolliset isommat yhdistelmävaunut kotona, mutta et halua ottaa niitä kaikkialle mukaan. Tällöin onkin kätevää hankkia pienet ja kevyet matkarattaat auton takakontissa mukana pidettäviksi. Kakkosrattaina  käytettävissä matkarattaissa on hyvä olla olemassa mahdollisuus vähintään puoliloivaan makuuasentoon sekä kuomu. Lisävarusteina vähintään sadesuoja on välttämätön.

Matka- /sateenvarjorattaita käytetään yleensä myös ”lapsen viimeisinä” rattaina. Kun lapsi alkaa olla lastenvaunuiän ohi ja jaksaa pääsääntöisesti kävellä jo paikasta toiseen. Väsymys saattaa kuitenkin yllättää vielä pienen reippailijan ja mukana oleviin matkarattaisiin on helppo istahtaa levähtämään. Valitse rattaiksi tällöin pieneen tilaan menevät, kevyet sateenvarjorattaat.

Matkarattaita alennuksessa

Verkkokaupoilla on vaihtuvia matkaratasalennuksia. Jos alla oleva alennus ei ole enää voimassa niin tarkista kyseisen verkkokaupan outlet ja aleosiosta tämän hetkiset alennukset.

[wpsm_afflist show=”3″ cat=”770″]

Matkarattaat vertailu – tutustu eri merkkeihin

Etsiessäsi juuri teille sopivia matkarattaita kannattaa tutustua eri merkkien tarjoamiin vaihtoehtoihin. Merkkikohtaisia eroja löytyy myös matkarattaissa. Kiinnitä huomiota mm.

  • selkänojan säätömahdollisuuteen
  • tavarakorin suuruuteen
  • kuomun suojaavuuteen
  • ohjattavuuteen (pystytkö ohjaamaan rattaita yhdellä kädellä)
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
– 50%

4MOMS Origami-rattaat

649,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
matkarattaat edullisesti

Basson Baby Scoop Black

105,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
bugaboo bee3

Bugaboo Bee3

508,00
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Elodie Details Stockholm Stroller Dot

299,00

Tutustu matkaratasmerkkeihin paremmin merkkisivuillamme

Matkarattaat ja sateenvarjorattaat edullisesti netistä

Oheiseen taulukkoon olemme koonneet kaikki alla listatuissa kaupoissa myytävät merkit. Säästät aikaa ja vaivaa. Etsi haluamasi merkki taulukosta ja klikkaa itsesi kätevästi kauppaan. Tarkista kyseisen kaupan tarjoukset ja alennukset. Otamme listallemme vain luotettavia ja vanhempien keskuudessa hyväksi todettuja nettikauppoja.

[wpsm_afflist show=”40″ cat=”303″ ]

Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart