Lastenvaunut ja rattaat

Lastenvaunuja rivissä

Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon lastenvaunuja hankkiessa? Onko kankaan kuosilla ja värillä vai vaunujen teknisillä ominaisuuksilla suurempi merkitys? Pienet kovat pyörät vai isot ilmakumirenkaat? Minkä merkkiset lastenvaunut ja rattaat kannattaa hankkia? Ovatko kolmipyöräiset lastenvaunut tarpeeksi tukevat perheeseen jossa on koira? Asumme vanhassa talossa, jossa on pieni hissi. Mistä löydän kevyet ja pienet rattaat? Onko järkeä panostaa laatuun? Ovatko kalliimmat vauvanvaunut laadukkaammat? Mitä tarkoitetaan travelsysteemillä?

Tulevilla vanhemmilla on paljon hankintoja edessä. Yksi rahallisesti suurimmista hankinnoista on vaunut. Olemme keränneet oheen tietoa, jonka toivomme auttavan lastenvaunujen hankinta- ja valintapäätöstä tehtäessä.

Tutustu myös kokoamaamme lastenvaunujen ja rattaiden osto-oppaaseen.

Tiedätkö jo minkälaisia lastenvaunuja tai rattaita etsit?

Lastenvaunuja sekä rattaita löytyy moneen lähtöön, tarpeeseen ja käyttötarkoitukseen. On oleellista pohtia tarkkaan oman perheen tarpeet ja lähteä sitten etsimään juuri itselle sopivaa lastenvaunukokonaisuutta.

Hankkiessasi lastenvaunuja tai rattaita kannattaa miettiä aivan ensin seuraavia asioita:

  • Liikutko omalla autolla vai käytätkö julkistaliikennettä?
  • Löytyykö kodistasi säilytystilaa vaunuille?
  • Käytkö ostoksilla lastenvaunujen ja vauvan kanssa?
  • Asutko kaupungissa vai maalla? Minkälaiset renkaat tarvitset vaunuihin?
  • Oletko ajatellut lenkkeillä lapsen ja vaunujen kanssa?

Vaunut ja rattaat erottaa toisistaan perustasolla ajatus siitä, että rattaissa lapsi istuu kasvot menosuuntaan ja matkustaa pääasiassa istuma-asennossa kun taas vaunuissa lapsi makaa yleensä päämenosuuntaan. Vaunut ovatkin tarkoitettu käytettäväksi heti lapsen syntymästä alkaen ja rattaat vasta myöhemmin.

Vaunut ja rattaat voidaan jakaa tiettyihin alaryhmiin käyttötarkoituksensa ja ominaisuuksiensa perusteella. Pyrimme alla hieman selventämään mitä kyseiset alaryhmät käytännössä tarkoittavat, mikä on tyypillistä kuhunkin ryhmään kuuluville vaunuille ja minkälaisiin tarpeisiin kunkin ryhmän rattaat pystyvät vastaamaan. Lisää tarkempaa tietoa sekä konkreettisia tuote-esimerkkejä kuvineen löydät jokaisen ryhmän omilta sivuilta. Katso linkit oikeassa sivupalkissa.

Yhdistelmävaunut

Yhdistelmävaunut toimivat sekä vaunuina pienelle vauvalle ja istumarattaina lapsen kasvaessa. Runkoon voidaan kiinnittää vauvavaiheessa erillinen vaunukoppa tai ratasosassa voidaan käyttää pehmeää tai kovaa kantokassia. Yhdistelmävaunuja on saatavilla erikokoisilla renkailla niin maastoon kuin kaupunki käyttöönkin. Vaunujen koot vaihtelevat myös reippaasti riippuen lastenvaunumerkistä.

Yhdistelmävaunuissa on yleensä panostettu erityisesti rattaiden monimuotoisuuteen ja käytettävyyteen. Yhdistelmävaunut on hyvä valinta perheelle, joka liikkuu paljon kävellen tai joilla on mahdollisuus nukuttaa lasta ulkona esimerkiksi omalla pihalla. Pienempien vähemmän tilaa vievien matkarattaiden hankinta saattaa kuitenkin tulla jossakin vaiheessa ajankohtaiseksi.

Lue lisää yhdistelmävaunuista

Suosituimmat yhdistelmävaunu ja istumaratasmerkit

Yhdistelmävaunuja löydät lähes kaikkien merkkien valikoimista. Olemme koonneet sinulle oheen merkkilistauksen. Voit tutustua kullakin merkkisivulla paremmin merkin edustamiin vaunumalleihin.

Matkarattaat eli sateenvarjorattaat

Matkustatessa kasaan taittuvat rattaatMatkarattaat ovat pieneen tilaan taittuvat, kevyet pienipyöräiset rattaat. Matkarattaiden mukana pitäminen helpottaa lapsen kanssa matkustamista huomattavasti.

Niin pienempi kuin isompikin lapsi väsyy reissussa ja päiväunien ottaminen silloin kun vanhemmat vaeltavat nähtävyydestä toiseen tai istuvat kahvilla on koko perheelle helpotus.

Lue lisää matkarattaista

Matkarattaita löydät alla olevilta merkeiltä

Saat lisää tietoa klikkaamalla merkkien logoja. Löydät myös sivuillamme olevan valikoiman merkkisivuilta.

 

Juoksurattaat

vaunun-kanssa-juoksuaJuoksurattaat ovat aktiivisen perheen valinta. Harrastat urheilua ja tykkäät käydä reippailla kävelyillä tai juoksulenkeillä. Etsit kokonaisvaltaista lastenkuljetuskärryä, jossa voit yhdistää niin vauva-ajan vaatimukset kuin isomman lapsen mukaan ottamisen tai vaikka sisarusten kuljettamisen samoissa rattaissa. Juoksurattaat ovat silloin oikea valinta teille. Löydät valikoimista myös erityisesti kaksosille suunniteltuja urheilullisia malleja.

Markkinoilla on tarjolla eri merkkisiä rattaita. Juoksurattaissa laatu, toimivuus ja turvallisuus ovat tärkeitä ominaisuuksia. Tukevat ja turvalliset juoksuvaunut takavaat niin sinulle kuin lapsellesikin mukavan reippailuhetken. Tutustu löytämiimme tuotteisiin. Hyvän ja laadukkaan ei tarvitse kuitenkaan aina olla kallista.Tietoa juoksurattaiden erityispiirteistä sekä suosituista merkeistä löydät lisää juoksuratasinfo paketistamme.

Lue lisää juoksurattaista

Juoksurattaita ja pyöräkärryjä löydät alla olevilta merkeiltä

Saat lisätietoa juoksuratasmerkeistä ja niiden malleista klikkaamalla logoa.

Sisarusrattaat ja tuplarattaat

Sisarukset istuvat vierekkäinTupla- ja triplarattaat ovat tarkoitettu käytettäväksi samanikäisille sisaruksille. Sisarusrattaissa puolestaan voi kuljettaa hyvinkin eri ikäisiä sisaruksia.  Tuplarattaat ovat luonnollisesti kooltaan isommat, mutta kääntyvien pienempien eturenkaiden johdosta tuplakärryt liikkuvat myös ketterästi.

Tuplarattaat eivät myöskään ole este matkustamiselle. Esimerkiksi Baby Joggerin Mini Double rattaat taittuvat kasaan helposti ja mahtuvat pienempäänkin auton tavaratilaan. Löydät markkinoilta myös kevyitä matkarattaita kaksosille ja sisaruksille.

Lue lisää sisarusrattaista

Suosituimmat sisarusratas- ja tuplaratasmerkit

Tutustu löytämiimme tupla- ja sisarusrattaita valmistamiin merkkeihin.

Minkä merkkisiä vaunuja etsit?

Jos tiedät jo minkä merkkisiä vaunuja etsit, olet selkeästi voiton puolella. Tarkista alla oleva merkkilistauksemme. Ohessa on maininta mistä kaupoista löydät kyseisen merkin lastenvaunuja ja rattaita sekä muita etsimääsi lastenvaunumerkkiin liittyviä tuotteita, esimerkiksi unipusseja sekä muita lisävarusteita kuten esimerkiksi hyttysverkkoja tai sadesuojia.

Jos olet vielä kuitenkin epävarma minkä merkkiset vaunut sopivat juuri teille aloita tutustuminen reippaasti joko klikkaamalla itsesi alla mainittujen merkkien kautta kyseisiin kauppoihin tai tutustu vielä ensin meidän keräämäämme merkkitietoon eri lastenvaunumerkeistä. Tietoa eri merkkisistä lastenvaunuista löydät oikeanpuoleisesta valikosta. Ei kannata masentua. Lastenvaunumerkkejä on paljon. Uusia tulokkaita trendikkäine ratkaisuineen vai klassisen kauniit tyylikkäät perusrattaat? Jokaisella on tarpeensa ja makunsa. Kannattaa tutustua myös muiden vanhempien käyttäjäkokemuksiin, mutta muistaa kuitenkin että tärkein lähtökohta lastenvaunujen hankinnassa ovat juuri ne oman perheen tarpeet.

Ohessa alla listattuna kaikki Lastenvaate.fi:n läpikäymät lastenvaunumerkit:

Voisinko ostaa lastenvaunut ja rattaat edullisemmin netistä?

Aivan varmasti ! Netissä lastenvaunuvalikoima on jo pelkästään laajempi, mutta kilpailu kauppojen kohdalla kovempi. Löydät varmasti vertailemalla tuotteiden hintoja teille parhaan lastenvaunu diilin. Monet nettikaupat kampanjoivat myös kausittain eri merkkien vaunuja. Löydät myös edellisen vuoden malleja alennettuina. Yleensä eroavaisuudet ovat lähinnä vaunujen kankaan kuosissa ja väreissä. Mustat, harmaat ja tumman siniset ovat kuitenkin varma valinta vuodesta toiseen.

Hyviä ja luotettavia lastenvaunukauppoja on netissä paljon. Toisissa valikoima on laajempi, lähes kaikissa toimitus kuitenkin suurten ostosten kohdalla ilmainen. Löydät artikkelin lopusta linkkejä hyväksi ja luotettaviksi todettuihin lastenvaunukauppoihin.

Parhaat suomalaiset nettikaupat

[wpsm_afflist show=”40″ cat=”303″ ]

Suomessa lastenvaunuja myyvät myös seuraavat kaupat:

Lastentarvike.fi, Vaunuaitta.fi, Babystyle.fi, Babytown.fi, Lastenturva.fi ja Huvikumpu.fi

Ulkomailta lastenvaunuja ja rattaita myyviä verkkokauppoja

Lastenvaunujen ostaminen netistä ulkomailta saattaa kuullostaa hieman uhkarohkealta päätökseltä. Saanko varmasti juuri sellaiset mitä haluan? Kyseessä on kallis hankinta, onko maksaminen turvallista? Tuleeko tuote varmasti perille? Mitä jos haluan palauttaa tuotteen? Kysymyksiä on paljon. Kokemuksiakin alkaa olla onneksi jo paljon ja ne ovat pääsääntöisesti positiivisia. Ostamalla ulkomailta, esimerkiksi Saksasta, säästät puhdasta rahaa. Ohessa kokoamamme lista parhaista ulkomaalaisista kaupoista:

Kidsroom.de (Saksa)
Kinderwagen.de (Saksa)
BabyOnlineShop.de  (Saksa)
myPram.com (Saksa)
Kikiwelt.de (Saksa)
Mothercare.com (Iso-Britannia)
Pramworld.co.uk (Iso-Britannia)

Lue lisää rattaat ulkomailta osto-oppaasta

Käytettyjä lastenvaunuja netistä

Yhtenä vaihteoehtona on myös ostaa käytetyt netistä ja tähän suosittelemme Tori.fi (linkki suoraan oikealle osastolle) tai Huuto.net (linkki suoraan oikealle osastolle) palveluita. Valikoima laadukkaista ja kohtuuhintaisista vaunuista ei ole kovinkaan iso, joten omia toiveita vastaavien vaunujen löytyminen voi vaatia vihkiytymistä asiaan.

Lastenvaunut Tori.fi:stä

Lastenvaunut ja rattaat

Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart