Hankintalista – Mitä vauva tarvitsee?

Mitä vauva tarvitsee? Hankintalistalla vaaleanpunaiset vauvan tossut, huippu veikeä sininen potkupuku punaisilla kilpa-autoilla, rockki-tutti, viimeisen tredin mukainen kantoliina, itsestään keinuva sitteri, tähtikuvioinen unipussi. Ihania asioita kaikki. Shoppailu mielessä mukavia shoppailla, mutta tarvitseeko meidän vastasyntynyt tuota kaikkea?

Vauva tarvitsee alussa yleensä vähemmän kuin ajattelemme

Tuleville vanhemmille avautuu uuden elämäntilanteen myötä aivan uusi maailma. Erityisesti ensimmäistä lasta odottaville mieletön lastantarvikkeiden, lelujen ja lastenvaatteiden vyörymä saattaa aiheuttaa puhdasta ahdistusta. Mitä kaikkea me tarvitsemme?Mitä vauva tarvitsee? Kuinka paljon tämä kaikki tulee maksamaan? Mitä naapurin vauvalle on hankittu, mutta meille ei? Pitääkö olla lastenvaunut vai pärjäänkö kantoliinalla? Kysymyksiä on paljon ja kauppiaat osaavat vetää oikeista naruista. Todellisuudessa pieni vastasyntynyt tarvitsee ensimmäisten viikkojen ja kuukausien aikana uskomattoman vähän asioita.

Miettikää budjettinne

Onkin oleellista miettiä aivan ensin kuinka paljon on mahdollista sijoittaa rahaa tuleviin hankintoihin. Alussa on tärkeää hankkia kaikki oikeasti tarvittava ja jos sen jälkeen on vielä aikaa ja rahaa voi siirtyä vaaleanpunaisiin tai sinisiin unelmiin, sisustuksellisiin yksityiskohtiin ja niihin trendikkäisiin super tutteihin ja vauvan kehittäviin leluihin. Panostaa kannattaa asioihin, joita vauva käyttää ja tarvitsee pitemmän aikaa, esimerkiksi lastenrattaisiin  ja vauvansänkyyn. Miettikää myös onko joitakin asioita , joissa haluatte erityisesti panostaa laatuun? Kyselkää myös ystäviltä ja sukulaisilta voisitteko mahdollisesti lainata jotain tai ostaa käytettynä. Käymällä Online-lastentarvike ja vaatekauppojen tarjouksia läpi voi myös säästää pitkän pennin. Tutustu tarjouksiin ja Outlet-tarjontaan, löydät varmasti paljon  rahan arvoisia etuja ja tarjouksia sekä linkkejä hyviin alan kauppoihin, jotka kannattaa katsoa läpi ennen hankintojen tekemistä.

Hankintalista

Kokosimme listan vauvan ensiviikkojen ja kuukausien tarpeista. Suomessa perheet saavat yleensä äitiyspakkauksen, jonka sisältö jo sellaisenaan on oiva starttipaketti arkeen. Äitiyspakkaukseen on koottu monipuolisesti vaatteita niin sisällä oloon kuin ulkoiluunkin. Lisäksi löydät pakkauksesta mm. vauvan ihonhoitotuotteita, vesilämpömittarin ja kuumemittarin. Välttävien tarvikkeiden hankintaista on yllättävän lyhyt, mutta uskokaa tai älkää näilläkin asioilla pärjää. Alla oleva lista on siis tehty ajatuksella, että perheellä on äitiyspakkaus jo hankittuna.

 • Lastenvaunut
 • Sadesuoja, hyönteissuoja
 • Turvakaukalo autoon
 • Aurinkosuoja auton ikkunaan
 • Vauvan sänky
 • Sänkyyn patja ja patjasuoja
 • Hoitopöytä
 • Hoitopöydän alusta
 • Vaipparoskis
 • 1 paketti vastasyntyneen vaippoja
 • Harsoja imetysalustoiksi, sänkyyn pään alle, unirätiksi (20kpl)
 • + (Äitiyspakkauksen sisältö vuonna 2016, Kela.fi)

Lastenvaate.fi suosittelee – Mitä vauva tarvitsee?

Etsimme nettikaupoista sinulle jo ehdotuksen kokoamamme listan  tuotteista. Hyviä ja laadukkaita tuotteita. Testivoittajia ja muiden äitien suosikkituotteita. Listallamme lastenvaunut kahdelta eri merkiltä. Turvakaukalo Maxi Cosilta Brion vaunujen kanssa yhteensovittavien adaptereiden kanssa. Hyttyssuoja, sadesuoja ja aurinkosuoja sopivat kaikkiin ratasmerkkeihin. Vauvan sängyiksi valitsimme laadukkaat kokopuusta valmistetut sängyt. Valikoiduissa tuotteissa mukana myös vauvan ensisänky, jonka voit ottaa oman sänkysi viereen. Vaipparoskiksina kalliimpi metallista valmistettu Ubbi (lupaa pitää hajut sisällään) ja perinteisempi Tomme Tippee muovista. Harsoina ihanan pehmeät tähtikuviolliset Snutten merkkiset harsoliinat.

Mitä lapset tarvitsevat?

Hankintalista – Mitä vauva tarvitsee?

9 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

Arvostele klikkaamalla tähtiä. Voit perustella halutessasi vastauksesi sivun alareunassa olevaan keskustelukenttään. Kerro meille mitä tarvikkeita sinun mielestäsi vauva tarvitsee.

User Rating: 4.25 (4 votes)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart