Paras valinta!

Ostajan opas – Talvihaalarin kuusi tärkeää ominaisuutta

Käytännöllisyys

Päälle ja poispukeminen tulee olla helppoa ja nopeaa. Ulos tulee päästä reippaasti, leikit odottavat. Pahaa mieltä ei kannata kerätä huonosti toimivan epäkäytännöllisen haalarin takia. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti vetoketjujen laadukkuuteen. Mahdollisten nappien tulisi olla isoja, jotta pienetkin sormet pystyvät niitä helposti käsittelemään. Voi sitä lapsen ja äidinkin iloa, pienen ihmisen onnistumisen tunnetta kun haalari on itse onnistuttu pukemaan päälle. Lapsen itsetunto kasvaa ja lapsi uskaltaa kokeilla itsenäisesti muitakin asioita.

Turvallisuus

Niin talviaamut kuin illatkin ovat erityisen pimeitä. Lapsen ulkoiluhaalarissa tulee ehdottomasti olla tarpeeksi heijastimia niin edessä kuin takanakin. Ei pidä unohtaa että turvallisuutta lisätäkseen haalarin päälle voi aina pukea lisäksi myös heijastinliivin. Hieman erilaisia  persoonallisempia heijastinliivejä löytää myös netistä. Hupun tulee olla myös turvallinen, helposti irtoava, mieluiten napeilla tai muulla vastaavalla keinolla kiinnitettävissä ja irroitettavissa oleva. Jos lapsi leikkiessään jää johonkin hupustaan kiinni tulee hupun voida repeytyä irti.

Laatu

Lasten ulkoiluvaatteet ovat kovassa käytössä. Suomen ilmastokin sellaisenaan on jo vaativa. Kylmyys ja lumi vaihtuvat välillä kuraan, sateeseen ja loskaan. Asusteen tulee olla veden- ja tuulen pitävä, kulutustakestävä. Hengittävä materiaali pitää lapsesi ruuminlämpötilan sopivana reippaimmissakin leikeissä. Kannattaa kiinnittää huomiota myös sisävuoren materiaaliin. Lapsi pysyy laadukkaissa vaatteissa kuivana ja silloin myös lämpimänä. Myös pienten yksityiskohtien kuten esimerkiksi jalkaremmien kestävyydellä on suurempi merkitys kuin ensikertalainen haalarinostaja saattaakaan ajatella. Renksujen hajotessa haalarista tulee lähes käyttökelvoton, lahje nousee leikeissä polveen ja lumi täyttää saappaat.  Toiset haalarivalmistajat antavatkin jo valmiiksi haalaria ostaessasi mukaan varakumilenksut, mikä helpottaa huomattavasti elämääsi renksujen yhtäkkiä antaessa periksi. Kannattaa myös muistaa että laadukkaan vaatteen ei välttämättä aina tarvitse olla kallis.

Mukavuus ja vapaus

Haalarin käyttäjän tulisi viihtyä asusteessaan. Haalari ei saa missään nimessä olla liian niukasti leikattu. Sopivasti istuva haalari on lapselle huomattavasti mukavampi. Liikkumisen tulee olla vapaata ja mukavaa. Niin juokseminen, kiipeily, kelkallalaskeminen, luistelu, hiihtäminen kuin lumienkeleidenkin teko tulis voida tehdä ilman kiristäviä resoreita jaloissa, vyötäröllä tai käsissä. Parhaassa tapauksessa hihojen suussa on erilliset kiristysnauhat, joita voidaan kiristää erityisen kylmän tuulen puhaltaessa. Hupussa olisi lisäksi hyvä olla kiristysmahdollisuus niin ettei se pääse valumaan silmille. Mukavuutta lisää myös polvien ja takapuolen kohdille tehdyt lämpövahvistukset. Pienempikin napero voi näin ollen istua hieman kauemmin kylmässä lumessa palelluttamatta itseään. Vauvahaalareiden mukavuutta ja käytännöllisyyttä lisää tupla vetoketjun olemassaolo. Pikkuisen voi siinä tapauksessa oikeastaan vain nostaa haalarin sisälle ja vetää vetoketjut kiinni.

Huolto

Haalarin pesuohjeisiin tulee kiinnittää huomiota. Niin talvi-, kuin välikausihaalarikin likaantuu erityisen nopeasti. Valitse haalari , jonka voit pestä mahdollisimman normaalisti. Kätevää tietenkin on jos voit kuivata kyseisen vaatekappaleen vielä lisäksi kuivausrummussa. Vinkkinä: Vältä kaikkien ulkoiluasusteiden kohdalla liiallista pesujauheen määrää ja jätä huuhteluaine mieluummin kokonaan pois.

Suomesta saatavia  talvihaalarimerkkejä ovat mm. ReimaTec, Remu, Jonathan, Ticket To Heaven, Polarn O Pyret, Racoon, Name It, Lego Wear, Minymo, Molo, CeLaVi

Onnistunutta haalarinhankintaa toivottaen Lastenvaate.fi:n toimitus

ps. Mielellämme kuulisimme teiltä haalarienostajat mitä kokemuksia teillä on eri merkkisistä haalareista.

Lisää haalareista

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart