Paras valinta!

Kuinka mittaan kengän koon oikein?

Lasten jalat kasvavat kovaa vauhtia, tästä syystä olisi hyvä tehdä jalkojen ja kenkien mittaamisesta tavallinen rutiini esimerkiksi 8-12 viikon välein riippuen lapsen iästä. Lapsi osaa harvoin itse sanoa milloin kengät alkavat tuntua epämukaville. Oikean kokoisia kenkiä käyttämällä takaat lapsellesi terveen kasvun ja vältätte monta ikävää ongelmaa tulevaisuudessa.

Oikean kengän koon mittaaminen

Jalat kannattaa mitata iltapäivällä tai illalla. Jaloissa voi olla koko eroa, joten molempien jalkaterien erikseen mittaaminen on järkevää. Pituus mitataan kantapäästä pisimpään varpaaseen. Lopullinen mitta on jalkaterän pituus + käyntivara (12mm).
Jalkojen mittaamiseen tarvitset

  • paperin
  • kynän
  • jalan
  • viivoittimen

Aseta tyhjä paperi lattialle seinän viereen. Mitattava jalka seisomaan paperille kantapää seinää vasten. Mittaa pituus kantapäästä jalan pisimpään varpaaseen (piirrä kynällä paperiin merkki). Muista mitata kummatkin jalat. Sen jälkeen mittaat mitalla jalkaterän pituuden paperista. Lopulta tarkistat taulukosta, mitä kengän kokoa jalkaterän pituus vastaa.

Lopuksi tarkistat koon taulukosta.

Oikein vai väärin?

Näin löydät oikean koon!

Yli 70% lapsista käyttää liian pieniä kenkiä

Tiesitkö että yli 70 % lapsista käyttää Suomessa liian pieniä kenkiä! Tämä ei ole vain epämukavaa vaan ennemminkin erittäin epäterveellistä. Kasvavan lapsen jalka muotoutuu helposti väärään suuntaan ja liian pienien kenkien aiheuttamista kasvu / astuntahäiriöistä voi olla tulevaisuudessa huomattavasti enemmän vaivaa.

liian pieni kenkä

”Lapsuudessa käytetyt liian pienet kengät aiheuttavat jalkojen virheasentoja ja muuttavat luonnollisen liikkumisen mallia. Tämä on syynä moniin aikuisiän jalkaongelmiin”, kertoo Respecta Oy:n jalkaterapeutti Timo Takkinen.

Respecta Oy onkin julkaissut viime vuoden tammikuussa erittäin hyvän oppaan lasten jalkineiden valintaan, joka on ladattavissa heidän internet-sivuiltaan ilmaiseksi. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen opas. Siirry oppaaseen

Jos lasten kengät osoittautuivatkin nyt yllättäen liian pieniksi niin oikean kokoisia kenkiä löydät mm. alla mainituilta yhteistyökumppaneiltamme ;). Linkeistä pääset suoraan kaupan lastenkenkä sivuille.

Spartoo logoStockmann logoBrandos logo
Footway logo
Ecco logoCrocs logoZalando logo
Babyshop logo
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart