Paras valinta!

Uusi äitiyspakkaus 2017, kuvat ja sisältö on täällä, ota osaa keskusteluun ja kerro suosikkituotteesi!

Vuoden 2017 äitiyspakkaus julkistetaan 7.3 tiistaina klo 9.00 Kelan sivuilla sekä Kelan Facebook sivuilla.

Suomalaisille äideille on  jo vuodesta 1937 jaettu ilmainen äitiyspakkaus. Äitiyspakkaus on säilyttänyt suosionsa vielä tänäkin päivänä. Viime vuosien aikana sisältöä on modernisoitu paljon. Mielipiteitä on toki monia ja aina sisältö ei ole vastannut kaikkien odotuksia. Mutta miten tänä vuonna? Vastaako tämän vuoden  äitiyspakkaus sinun odotuksiasi? Onko pakkaus ja tuotteet parempia kuin edellisenä vuonna? Äänestetään vuoden 2017 suosikkituote. Ota osaa sivun alareunassa olevaan keskusteluun!

Äitiyspakkaus 2017 sisältö

Vuoden 2017 äitiyspakkaus esittelyssä

Uusi äitiyspakkaus 2017, kuvat ja sisältö on täällä, ota osaa keskusteluun ja kerro suosikkituotteesi!

Äitiyspakkauksen vuosittainen sisältö pyritään pitämään salaisuutena julkistamisajankohtaan saakka. Tulevia äitejä kiinnostaa erityisesti tulevan pakkauksen värimaailma ja vaatteissa vallitsevat kuosit. Pääsääntöisesti värejä ja kuoseja lukuunottamatta pakkauksen sisältö pysyy vuodesta toiseen samana, muutamia tuoteuudistuksia lukuunottamatta.

Vuoden 2017 pakkaus on saanut tulevilta äideiltä hyvän vastaanoton. Erityisesti on kehuttu pakkauksen sukupuolineutraliutta sekä värikkäitä piristäviä raitakuvioita vaatteissa. Mukana on myös paljon perus harmaata ja beigeä, joten pakkauksen vaatteet ovat kivasti yhdisteltävissä myös muihin tuotteisiin. Pöllökuviöinen makupuussi sekä sateenkaariraitabody ovat tähän mennessä olleet pakkauksen suosituimpia tuotteita.

aitiyspakkaus2017kaikki

Uusia tuotteita äitiyspakkauksessaaitiyspakkauscollagehaalari2018

Tämän vuoden pakkaukseen oli tullut myös muutamia toivottuja uusia tuotteita. Lastenvaate bongasi joukosta aivan uusina unipussin, kevyen ja kätevän collage-haalarin, neulotun suloisen myssyn sekä kuumemittarin. Iloisena yllättyksenä olivat myös värikkäät bodyt, joissa on jatkonepparit. Body kasvaa nyt siis lapsen mukana ja käyttöikä on näin ollen paljon pidempi. Unipupu oli vaihtunut unikoiraksi. Pakkaukseen oli otettu myös takaisin muutaman vuoden poissa olleita tuotteita mm. liukuvoide. Vauvansänkyyn suunniteltu kosteus suoja oli tänä vuonna paljon edellistä vuotta suurempi. Näin ollen alusta sopii myös isomman lapsen sänkyyn tai sitten voit aitiyspakkausunihaalari2017kätevästi itse leikata sitä pienempiin osiin ja käyttää esimerkiksi myös hoitopöydällä/vaipanvaihdossa suojana.

Äitiyspakkaus 2017 – koska julki?

Vuosi vaihtuu kohta ja uudet vauvat saavat jälleen uuden äitiyspakkauksen. Viime vuoden äitiyspakkaukseen olivat äidit pääsääntöisesti ottaen tyytyväisiä. Mutta mitä tuo uusi vuosi 2017 tullessaan? Muuttuuko vuoden 2017 äitiyspakkaus paljon edelliseen vuoteen verrattuna?

Kelan Facebook sivuilla on käyty keskustelua jo uuden äitiyspakkauksen 2017 ilmestymisajankohdasta. Kelasta onkin nyt ilmoitettu, että uuden pakkauksen jakaminen ajoittuu kevään kynnykselle, sillä vanhaa vuoden 2016 äitiyspakkausta on jaettu loppuvuodesta oletettua vähemmän. Kela-Kerttu on vastannut kyselyihin ja ilmoittanut, että uusi vuoden 2017 äitiyspakkaus julkistetaan kaikille yhtäaikaa. Sisältö ei tule muuttumaan huomattavasti tänä vuonna kuin väreiltään ja kuoseiltaan. Värimaailmoissa on pyritty ottamaan huomioon sekä tyttö että poika vauvat.

Vuoden 2017 äitiyspakkaus julkistetaan 7.3 tiistaina Kelan sivuilla sekä Kelan Facebook sivuilla.

Jos haluat tietoa äitiyspakkauksen julkistamisesta sekä seurata hyviä vauvanvaate- ja lelualennuksia niin kirjaudu nyt alla sähköpostilistallemme. Se on ilmaista ja voit lopettaa uutiskirjeen tulemisen koska tahansa! Osallistut samalla lahjakorttiarvontaan. Arvomme 100 euron lahjakortin valitsemaasi lastenvaate- tai lastentarvikekauppaan.

Arvontaan voit osallistua tykkäämällä Lastenvaate.fin Facebook sivusta  ja kirjautumalla sähköpostilistallemme.

aitiyspakkaus 2017 arvonta

Lastenvaate.fi uutiskirje

Ota osaa arvontaan – voit voittaa lahjakortin

Uuden äitiyspakkauksen tultua julki arvomme kaikkien uutiskirjeeseemme liittyneiden kesken 100€ lahjakortin valitsemaasi lastenvaate-, lelu- tai lastentarvikekauppaan. Liity joukkoomme nyt niin osallistut arvontaan.

Liity uutiskirjeeseen  

Mukava starttipaketti pienen ihmisen alkutaipaleelle

Äitiyspakkaus on kattava starttipaketti pienen ihmisen alkutaipaleella.  Pakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Tekstiilien värit ja kuosit muuttuvat vuosittain ja tämä onkin yksi suurimmista jännitysmomenteista uutta pakkausta odottaville vanhemmille. Pakkauksesta löytyy yhteensä noin 50 tuotetta.

Valitettavasti Kela ei voi myydä äitiyspakkausta erikseen. Pakkaus kuuluu äitiysavustuslain alaiseksi sosiaalietuudeksi. Jos et ole kiinnostunut pakkauksesta tai sinulla on se jo hankittuna esimerkiksi esikoiselle, saat pakkauksen sijaan 140 euroa rahaa.

Mitä äitiyspakkauksesta puuttuu?

Äitiyspakkauksessa on paljon asioita mitä tarvitset. Lähes kaikki asiat ovat jossakin vaiheessa tarpeellisia. On kuitenkin vielä  vaatteita ja tarvikkeita mitä pakkauksessa ei ole ja jotka ovat erittäin hyödyllisiä jollei jopa täysin välttämättömiä. Jos olet ottanut ensimmäiselle lapsillesi jo pakkauksen ja päädyit nyt ottamaan etuuden rahana, voit mahdollisesti panostaa hieman parempiin lastenvaunuihin tai johonkin erityiseen extraan uudelle tulokkaalle.  Teimme sinulle hankintalistan helpottamaan odotusajan hankinnoissa. Listalla pääasiassa vain ne välttämättömät lisähankinnat pakkauksen lisäksi. Aiheesta kokonaan oma postaus täällä.

Hankintalista
Kokosimme sinulle vauvatarvikkeiden hankintalistan

Mitä vauva tarvitsee äitiyspaketin lisäksi? Tutustu suosikkituotteisiin. Hankintalistan tuotteet on valittu muiden äitien ja vanhempien suositusten pohjalta.

Tutustu paremmin aiheeseen äitiyspakkaus – linkkejä artikkeleihin, keskusteluihin ja blogeihin

”Maailmalla tehdään rahaa äitiyspakkauksella – miksi Suomi ei tehnyt samaa?” (Iltasanomat.fi)

”Äitiyspakkauksen potkupuku voi olla viallinen” (Kela.fi 2017)

”Kestovaippoja ei pitäisi poistaa äitiyspakkauksesta” (Mielipidekirjoitus HS.fi 22.11.2016)

Marja Hintikan arvio äitiyspakkauksesta (Yle.fi 2016)

Kohinaa vuoden 2016 pakkauksen julkistuksen ympärillä. Äitiyspakkaus 2016 :Tässäkö se nyt on? (MTV.fi)

Tässä on vuoden 2016 äitiyspakkaus – mukana jälleen uusi tuote (Iltalehti.fi)

”Äitiyspakkaus kasataan nyt Raumalla – kuolalapuista uusiin leluihin” (Yle.fi)

Tietoa ja kuvamateriaalia äitiyspakkauksista (Vuonna 2008 perustettu Facebook-ryhmä)

Äitiyspakkauskeskustelua ja uuden pakkauksen odottelua (vau.fi 2016)

Äitiyspakkaus saapui lähiöön (Blogi:Lähiömutsi 2014)

”Uutinen pahvilaatikossa nukkuvista suomalaisvauvoista nousi BBC:n kaikkien aikojen somehitiksi – jaettu yli miljoona kertaa” (Yle.fi)

”Miksi suomalaiset lapset nukkuvat laatikossa?” (Kauppalehti)

Äitiyspakkaus ostettavissa (finnischbabybox)

Miten ja mistä saan äitiyspakkauksen?

Voit hakea avustusta Kelalta 154 raskauspäivän jälkeen, mutta kuitenkin 2 kk enen lapsen laskettua syntymäaikaa. Tarvitset raskaustodistuksen neuvolasta, jonka voit joko valokuvata liitteeksi,  skannata tai lähettää postitse Kelaan.

Hae äitiysrahaa verkossa

Voi tehdä hakemuksesi perinteisesti paperiversiona lomakkeilla ja lähettää Kelaan tai kätevästi Kelan nettisivuilla. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiili varmenteella. Voit hakea samalla myös äitiysrahaa ja lapsilisää.

Pakkaus sinulle Matkahuollon kautta

Kela lähettää äitiyspakkauksen Matkahuollon kautta noin 2 viikkoa etuden myöntämisen jälkeen. Ensin lähetetään kaikki edellisen vuoden pakkaukset loppuun kunnes siirrytään postittamaan uusia pakkauksia.

Vauvakampanja Babyshopissa! Valitut vauvatuotteet -25%!


Edellisten vuosien äitiyspakkauksia

Äitiyspakkaus 2016

Äitiyspakkaus 2016 julkaistiin medialle vihdoinkin perjantaina 4.3  Pakkauksessa olevat uudet tuotteet esiteltiin suorassa lähetyksessä Periscopessa osoitteessa periscope.tv/kela_uutiset . Kelalta oli tänä vuonna päässyt lipsahtamaan  kuvat paketin sisällöstä nettiin jo kaksi päivää aikaisemmin. Äitiyspakkauksen sisältöä pääsikin tästä syystä kurkistelemaan ja arvostelemaan jo tarkoitettua aikasemminkin.

Äitiyspakkaus 2016 sisältö

Ohessa  vuoden 2016 äitiyspakkauksen sisältö. Pakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta.  Uutena tuote uutuutena mukana oli unipupu lapsille. Potkupukuja on korvattu myös leginssi /body yhdistelmillä. Mitä mieltä olette vuoden 2016 pakkauksesta?

äitiyspakkaus 2016 sisältö kuva

Vuoden 2016 pakkaus poikamainen?

Nettipalstoilta kerättyjen mielipiteiden pohjalta monet pitivät tämän vuoden pakkausta poikamaisempana kuin edellisten vuosien kokonaisuuksia. Erityistä kiitosta sai kuitenkin sinisävyinen makuupussi ja raikkaan raidallinen jatkettava body sekä uutena tuotteena vanhempien toiveesta mukaan otettu unileluna käytettävä suloinen pupu.

Vuoden 2016 suosikki tuotteet

Suosikki tuotteiksi ovat nousseet muinakin vuosina käytännöllisyytensä ja tarpeellisuutensa takia tykätyt toppahaalari sekä lämpöpussi. Tämän vuoden yllärisuosikiksi nousi mukana oleva unipupu Kela-kertun kanssa.

Kelan sivuilta löydät myös muut kuvat pakkaukseen liittyen. Tutustu vuoden 2016 pakkaukseen tarkemmin tästä!

Äitiyspakkaus 2015

Vuoden 2015 pakkauksen sisällön (kuva) löydät täältä. (Kela.fi)

Äitiyspakkaus 2015

Edelliset äitiyspakkaukset (sisältö + kuvat) (Kela.fi)

Kaikki kuvat sivuilla (KELA)

9.5 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

Kerro meille oliko artikkelista sinulle hyötyä. Klikkaa alla olevia tähtiä. Sivun alareunassa olevaan keskustelukenttään voit perustella vastauksesi. Ota alla osaa myös muihin keskusteluihin!

User Rating: 4.6 (5 votes)

Osallistu keskusteluun

36 Comments on "Uusi äitiyspakkaus 2017, kuvat ja sisältö on täällä, ota osaa keskusteluun ja kerro suosikkituotteesi!"

avatar
newest oldest most voted
Salli
Guest

Itse olen kiitollinen äitiyspaketista olivat värit millaisia tahansa. Aina voi ottaa rahan, jos tuntuu että omassa elämäntilanteessa ei äitiyspakkauksesta hyödy, vaan sen haluaisi vain huvikseen. Tästä huolimatta olen erityisen iloinen tämän vuoden pakkauksesta, ihanat iloiset värit monissa vaatteissa! Ja toisaalta mukavia neutraaleja sävyjä mukana.

Rapis
Guest

Ehdottomasti College haalari!

Äitiysvaatteet
Guest

Moi, myös äitiysvaatteet ovat tärkeä osa odotus / imetysaikaa.

Teea
Guest

Koskakohan tämä uusi pakkaus otetaan jakoon?

kirsi mustonen
Guest

Moi vaan kaikki tuoreet tulevat vanhemmat 🙂 Itse olen kohta kahden pienokaisen mummi ja itselläni on 4 lasta, joista 3 on poikia, niinpä puhun vähän heidän suullaan. Kun mielestäni tuo äitiyspakkaus on nimeltään vähän vanhahko, vähän niin kuin minäkin 🙂 paremminkin sopisi nykyaikaan ja tähän tasavertaiseen aikaan, joko vanhempainpakkaus tai perhepaketti, kun noi isitkin ottavat yhtälailla osaa pienokaisen hoitoon ja ovat muutenkin, mukavasti vauvan arjessa mukana. Mitäpä mieltä olette?

Tapu
Guest

Minusta aivan ihana! Mutta jos odottaisin pienokaista toivoisin poikaa 😉

Arvostelija
Guest

Kauheat värit. Kamalasti sinistä. Sääliksi käy tyttölapsia.

nina
Guest

No onpa tosiaan hirveä kohtalo tyttölapsilla tulla puetuksi värikkäisiin ja mikä pahinta, myös sinisiin vaatteisiin!

Roosa
Guest

Siellä on jo kelan sivuilla näkyvissä uusi pakkaus! Ruskea sävyinen on uusi toppahaalari. Ilmeisesti vahingossa ”vuotanut” sivuille jo nyt??

Dania
Guest

Haalea lila tai keltainen olis kiva. Esikoista aletaan pian yrittämään ja jos hyvä tuuri käy niin 2016 pakkaus voisi tulevalle pikkuisellemme vielä ehtiäkkin ❤

Lottis
Guest

Äitiyspakkaus 2016, ei näy vielä pakkausta!? Kauankohan pitää vielä odottaa?! Mitäs tässä nyt voisi sitten keskustella 🙂 ? Veikataanko toppahaalarin väriä ? minä sanon että vihreän sävyinen.

Janina
Guest

Vihreä voisi olla kiva! Itse toivoisin jotain tummempaa vihreää ,esim. jonkin limen sijaan..

Nanna
Guest

tummanvihreä olisi täälläkin mieluisa.

Kristina
Guest

Minä myös vihreän kannalla!

NinaNina
Guest

Tumman sininen

Elina81
Guest

Tumman siniselle yksi ääni lisää

jaana -85
Guest

tummansininen

ellaLi
Guest

Tummansininen

Maria
Guest

Rusahtava, ehkä hieman beigeen taipuva haalari