Paras valinta!

Uusi äitiyspakkaus 2019, kuvat ja sisältö, ota osaa keskusteluun ja kerro suosikkituotteesi!

Vuoden 2019 äitiyspakkaus julkaistaan 28.3. klo 10.

Suomalaisille äideille on  jo vuodesta 1937 jaettu ilmainen äitiyspakkaus. Äitiyspakkaus on säilyttänyt suosionsa vielä tänäkin päivänä. Viime vuosien aikana sisältöä on modernisoitu paljon. Mielipiteitä on toki monia ja aina sisältö ei ole vastannut kaikkien odotuksia. Mutta miten tänä vuonna? Vastaako tämän vuoden  äitiyspakkaus sinun odotuksiasi? Onko pakkaus ja tuotteet parempia kuin edellisenä vuonna? Äänestetään vuoden 2019 suosikkituote. Ota osaa sivun alareunassa olevaan keskusteluun!

Äitiyspakkauksen vuosittainen sisältö pyritään pitämään salaisuutena julkistamisajankohtaan saakka. Tulevia äitejä kiinnostaa erityisesti tulevan pakkauksen värimaailma ja vaatteissa vallitsevat kuosit. Pääsääntöisesti värejä ja kuoseja lukuunottamatta pakkauksen sisältö pysyy vuodesta toiseen samana, muutamia tuoteuudistuksia lukuunottamatta.

ALEVINKIT TULEVILLE ÄIDEILLE:  AJANKOHTAINEN TOP 5 ALE – ÄITIYSVAATTEET ja VAUVANTARVIKKEET

  1. Timarcolla BOOBin imetyspaidat alennuksessa -30%, sekä Abecita imetysliivit vain 19.80 euroa
  2. LINDEXillä MOM raidallinen trikoopusero -50%, hinta 7.95 euroa
  3. BABYSHOPilla laadukkaat imetystyynyt merkeiltä NG Baby ja DOOMOO alessa jopa-30%
  4. Classic Beaty BOLA raskausajankoru MOM2MOM merkiltä, nyt -70% alennuksessa. 
  5. PINKORBLUEN löytönurkassa aleprosentit jopa -60%

[wpsm_afflist ids=”14619″]

Äitiyspakkaus 2019 – koska julki?

Vuosi on vaihtunut  ja uudet vauvat saavat jälleen uuden äitiyspakkauksen. Viime vuoden äitiyspakkaukseen olivat äidit pääsääntöisesti ottaen tyytyväisiä. Mutta mitä tuo uusi vuosi 2019 tullessaan? Muuttuuko vuoden 2019 äitiyspakkaus paljon edelliseen vuoteen verrattuna?

Vuoden 2019 äitiyspakkaus julkistetaan 28.3 klo 10.00 Kelan sivuilla sekä Kelan Facebook sivuilla.

Haluatko tietää pakkauksen julkaisupäivämäärän ensimmäisten joukossa? – Kirjaudu nyt spostilistallemme

Jos haluat tietoa äitiyspakkauksen julkistamisesta sekä seurata hyviä vauvanvaate- ja lelualennuksia niin kirjaudu nyt alla sähköpostilistallemme. Se on ilmaista ja voit lopettaa uutiskirjeen tulemisen koska tahansa! Osallistut samalla arvontaan. Arvomme osallistujien kesken ReimaGO-liikuntasensorin. Arvonnan ajankohtaa voi nopeuttaa tykkäämällä nyt myös  Lastenvaate.fin Facebook sivusta. Arvonta suoritetaan kun 1000 tykkääjää on täynnä.

Lastenvaate.fi uutiskirje

Ota osaa arvontaan – voit voittaa ReimaGo-liikuntasensorin

Facebook-sivumme saadessa 1000 tykkääjää arvomme kaikkien uutiskirjeeseemme liittyneiden kesken ReimaGO-sensorin. Liity joukkoomme nyt niin osallistut arvontaan.
[mc4wp_form id=”2260″]

Kelan Facebook sivuilla on käyty keskustelua jo uuden äitiyspakkauksen 2019 ilmestymisajankohdasta. Kelasta onkin nyt ilmoitettu, että uuden pakkauksen jakaminen ajoittuu kevään kynnykselle, sillä vanhaa vuoden 2018 äitiyspakkausta on jaettu loppuvuodesta vähemmän. Kela-Kerttu on vastannut kyselyihin ja ilmoittanut, että uusi vuoden 2019 äitiyspakkaus julkistetaan kaikille yhtäaikaa.

Mukava starttipaketti pienen ihmisen alkutaipaleelle

Äitiyspakkaus on kattava starttipaketti pienen ihmisen alkutaipaleella.  Pakkauksessa on vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Tekstiilien värit ja kuosit muuttuvat vuosittain ja tämä onkin yksi suurimmista jännitysmomenteista uutta pakkausta odottaville vanhemmille. Pakkauksesta löytyy yhteensä noin 50 tuotetta.

Valitettavasti Kela ei voi myydä äitiyspakkausta erikseen. Pakkaus kuuluu äitiysavustuslain alaiseksi sosiaalietuudeksi. Jos et ole kiinnostunut pakkauksesta tai sinulla on se jo hankittuna esimerkiksi esikoiselle, saat pakkauksen sijaan 140 euroa rahaa.

Mitä äitiyspakkauksesta puuttuu?

Äitiyspakkauksessa on paljon asioita mitä tarvitset. Lähes kaikki asiat ovat jossakin vaiheessa tarpeellisia. On kuitenkin vielä  vaatteita ja tarvikkeita mitä pakkauksessa ei ole ja jotka ovat erittäin hyödyllisiä jollei jopa täysin välttämättömiä. Jos olet ottanut ensimmäiselle lapsillesi jo pakkauksen ja päädyit nyt ottamaan etuuden rahana, voit mahdollisesti panostaa hieman parempiin lastenvaunuihin tai johonkin erityiseen extraan uudelle tulokkaalle.  Teimme sinulle hankintalistan helpottamaan odotusajan hankinnoissa. Listalla pääasiassa vain ne välttämättömät lisähankinnat pakkauksen lisäksi. Aiheesta kokonaan oma postaus täällä.

Hankintalista
Kokosimme sinulle vauvatarvikkeiden hankintalistan

Mitä vauva tarvitsee äitiyspaketin lisäksi? Tutustu suosikkituotteisiin. Hankintalistan tuotteet on valittu muiden äitien ja vanhempien suositusten pohjalta.

Tutustu paremmin aiheeseen äitiyspakkaus – linkkejä artikkeleihin, keskusteluihin ja blogeihin

”Äitiyspakkauksen arvo nousee – vuoden 2018 pakkauksessa lisätuotteita 30 eurolla” (Iltalehti 2018)

”Maailmalla tehdään rahaa äitiyspakkauksella – miksi Suomi ei tehnyt samaa?” (Iltasanomat.fi)

”Äitiyspakkauksen potkupuku voi olla viallinen” (Kela.fi 2017)

”Kestovaippoja ei pitäisi poistaa äitiyspakkauksesta” (Mielipidekirjoitus HS.fi 22.11.2016)

Marja Hintikan arvio äitiyspakkauksesta (Yle.fi 2016)

Kohinaa vuoden 2016 pakkauksen julkistuksen ympärillä. Äitiyspakkaus 2016 :Tässäkö se nyt on? (MTV.fi)

Tässä on vuoden 2016 äitiyspakkaus – mukana jälleen uusi tuote (Iltalehti.fi)

”Äitiyspakkaus kasataan nyt Raumalla – kuolalapuista uusiin leluihin” (Yle.fi)

Tietoa ja kuvamateriaalia äitiyspakkauksista (Vuonna 2008 perustettu Facebook-ryhmä)

Äitiyspakkauskeskustelua ja uuden pakkauksen odottelua (vau.fi 2016)

Äitiyspakkaus saapui lähiöön (Blogi:Lähiömutsi 2014)

”Uutinen pahvilaatikossa nukkuvista suomalaisvauvoista nousi BBC:n kaikkien aikojen somehitiksi – jaettu yli miljoona kertaa” (Yle.fi)

”Miksi suomalaiset lapset nukkuvat laatikossa?” (Kauppalehti)

Äitiyspakkaus ostettavissa (finnischbabybox)

Miten ja mistä saan äitiyspakkauksen?

Voit hakea avustusta Kelalta 154 raskauspäivän jälkeen, mutta kuitenkin 2 kk enen lapsen laskettua syntymäaikaa. Tarvitset raskaustodistuksen neuvolasta, jonka voit joko valokuvata liitteeksi,  skannata tai lähettää postitse Kelaan.

Hae äitiysrahaa verkossa

Voi tehdä hakemuksesi perinteisesti paperiversiona lomakkeilla ja lähettää Kelaan tai kätevästi Kelan nettisivuilla. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiili varmenteella. Voit hakea samalla myös äitiysrahaa ja lapsilisää.

Pakkaus sinulle Matkahuollon kautta

Kela lähettää äitiyspakkauksen Matkahuollon kautta noin 2 viikkoa etuden myöntämisen jälkeen. Ensin lähetetään kaikki edellisen vuoden pakkaukset loppuun kunnes siirrytään postittamaan uusia pakkauksia.


Edellisten vuosien äitiyspakkauksia

Äitiyspakkaus 2018

Lastenvaate.fin pitäjät pitivät välivuotta, joten ei kommentteja vuoden 2018 Äitiyspakkaukseen, mutta kuva löytyy alta.

Äitiyspakkaus 2017

Vuoden 2017 pakkaus sai tulevilta äideiltä hyvän vastaanoton. Erityisesti kehuttiin pakkauksen sukupuolineutraliutta sekä värikkäitä piristäviä raitakuvioita vaatteissa. Mukana on myös paljon perus harmaata ja beigeä, joten pakkauksen vaatteet ovat kivasti yhdisteltävissä myös muihin tuotteisiin. Pöllökuviöinen makupuussi sekä sateenkaariraitabody ovat tähän mennessä olleet pakkauksen suosituimpia tuotteita.

Uusia tuotteita äitiyspakkauksessa

Vuoden 2017 pakkaukseen oli tullut myös muutamia toivottuja uusia tuotteita. Lastenvaate bongasi joukosta aivan uusina unipussin, kevyen ja kätevän collage-haalarin, neulotun suloisen myssyn sekä kuumemittarin. Iloisena yllättyksenä olivat myös värikkäät bodyt, joissa on jatkonepparit. Body kasvaa nyt siis lapsen mukana ja käyttöikä on näin ollen paljon pidempi. Unipupu oli vaihtunut unikoiraksi. Pakkaukseen oli otettu myös takaisin muutaman vuoden poissa olleita tuotteita mm. liukuvoide. Vauvansänkyyn suunniteltu kosteus suoja oli tänä vuonna paljon edellistä vuotta suurempi. Näin ollen alusta sopii myös isomman lapsen sänkyyn tai sitten voit kätevästi itse leikata sitä pienempiin osiin ja käyttää esimerkiksi myös hoitopöydällä/vaipanvaihdossa suojana.

aitiyspakkaus2017kaikki

Vuoden 2017 äitiyspakkaus esittelyssä

Uusi äitiyspakkaus 2019, kuvat ja sisältö, ota osaa keskusteluun ja kerro suosikkituotteesi!

 

Äitiyspakkaus 2016

Äitiyspakkaus 2016 julkaistiin medialle vihdoinkin perjantaina 4.3  Pakkauksessa olevat uudet tuotteet esiteltiin suorassa lähetyksessä Periscopessa osoitteessa periscope.tv/kela_uutiset . Kelalta oli tänä vuonna päässyt lipsahtamaan  kuvat paketin sisällöstä nettiin jo kaksi päivää aikaisemmin. Äitiyspakkauksen sisältöä pääsikin tästä syystä kurkistelemaan ja arvostelemaan jo tarkoitettua aikasemminkin.

Äitiyspakkaus 2016 sisältö

Ohessa  vuoden 2016 äitiyspakkauksen sisältö. Pakkauksessa on yhteensä 56 tuotetta.  Uutena tuote uutuutena mukana oli unipupu lapsille. Potkupukuja on korvattu myös leginssi /body yhdistelmillä. Mitä mieltä olette vuoden 2016 pakkauksesta?

äitiyspakkaus 2016 sisältö kuva

Vuoden 2016 pakkaus poikamainen?

Nettipalstoilta kerättyjen mielipiteiden pohjalta monet pitivät tämän vuoden pakkausta poikamaisempana kuin edellisten vuosien kokonaisuuksia. Erityistä kiitosta sai kuitenkin sinisävyinen makuupussi ja raikkaan raidallinen jatkettava body sekä uutena tuotteena vanhempien toiveesta mukaan otettu unileluna käytettävä suloinen pupu.

Vuoden 2016 suosikki tuotteet

Suosikki tuotteiksi ovat nousseet muinakin vuosina käytännöllisyytensä ja tarpeellisuutensa takia tykätyt toppahaalari sekä lämpöpussi. Tämän vuoden yllärisuosikiksi nousi mukana oleva unipupu Kela-kertun kanssa.

Kelan sivuilta löydät myös muut kuvat pakkaukseen liittyen. Tutustu vuoden 2016 pakkaukseen tarkemmin tästä!

Äitiyspakkaus 2015

Vuoden 2015 pakkauksen sisällön (kuva) löydät täältä. (Kela.fi)

Äitiyspakkaus 2015

Edelliset äitiyspakkaukset (sisältö + kuvat) (Kela.fi)

Kaikki kuvat sivuilla (KELA)

4.7 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

Kerro meille oliko artikkelista sinulle hyötyä. Klikkaa alla olevia tähtiä. Sivun alareunassa olevaan keskustelukenttään voit perustella vastauksesi. Ota alla osaa myös muihin keskusteluihin!

User Rating: 4.67 (6 votes)
Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Salli

Itse olen kiitollinen äitiyspaketista olivat värit millaisia tahansa. Aina voi ottaa rahan, jos tuntuu että omassa elämäntilanteessa ei äitiyspakkauksesta hyödy, vaan sen haluaisi vain huvikseen. Tästä huolimatta olen erityisen iloinen tämän vuoden pakkauksesta, ihanat iloiset värit monissa vaatteissa! Ja toisaalta mukavia neutraaleja sävyjä mukana.

Laura Lastenvaatteesta

Äitiyspakkaus 2017 äänestetään suosikkituote!

Laura Lastenvaatteesta

Äitiyspakkaus 2017 risut ja ruusut tänne !

Äitiysvaatteet

Moi, myös äitiysvaatteet ovat tärkeä osa odotus / imetysaikaa.

Laura Lastenvaatteesta

Hei, olemme koonneet sivuillemme myös listauksen hyvistä äitiysvaatteita myyvistä suomalaisista verkkokaupoista. Seuraamme myös äitiysvaatetarjouksia. Kirjautumalla sähköpostilistallemme saat parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiisi noin kerran viikossa.

Äitiysvaatteista lisää täällä: https://www.lastenvaate.fi/aitiysvaatteet/

Teea

Koskakohan tämä uusi pakkaus otetaan jakoon?

admin

Kelan sivuilta kopioitua…

”Jaossa on vielä toistaiseksi maaliskuussa 2015 käyttöön otettu pakkaus. Edellinen pakkaus jaetaan vuosittain loppuun, ennen kuin uutta pakkausta aletaan jakaa. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu äitiysavustushakemusten määrästä. Muistathan, että äitiyspakkaus tulee hakea viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa”

Valitettavasti meillä Lastenvaatteessa ei ole asiasta myöskään tarkempaa tietoa. HUOM! Edellisten vuosien pakkausten saajat! Kokemuksia? Milloin uusi pakkaus on tullut jakoon edellisinä vuosina?

Teea

Koskakohan toi teksti siellä on vaihtunut 2016:seen? Laitoin pe hakemuksen ja toissapäivänä päätös tehty. Nyt on jaossa 2016 vuoden pakkaus, mutta mites oli toissapäivänä? Jännää.

kirsi mustonen

Moi vaan kaikki tuoreet tulevat vanhemmat 🙂 Itse olen kohta kahden pienokaisen mummi ja itselläni on 4 lasta, joista 3 on poikia, niinpä puhun vähän heidän suullaan. Kun mielestäni tuo äitiyspakkaus on nimeltään vähän vanhahko, vähän niin kuin minäkin 🙂 paremminkin sopisi nykyaikaan ja tähän tasavertaiseen aikaan, joko vanhempainpakkaus tai perhepaketti, kun noi isitkin ottavat yhtälailla osaa pienokaisen hoitoon ja ovat muutenkin, mukavasti vauvan arjessa mukana. Mitäpä mieltä olette?

Tapu

Minusta aivan ihana! Mutta jos odottaisin pienokaista toivoisin poikaa 😉

Arvostelija

Kauheat värit. Kamalasti sinistä. Sääliksi käy tyttölapsia.

nina

No onpa tosiaan hirveä kohtalo tyttölapsilla tulla puetuksi värikkäisiin ja mikä pahinta, myös sinisiin vaatteisiin!

Roosa

Siellä on jo kelan sivuilla näkyvissä uusi pakkaus! Ruskea sävyinen on uusi toppahaalari. Ilmeisesti vahingossa ”vuotanut” sivuille jo nyt??

admin

Kiitos vinkistä Roosa. Siltä näyttää. Lastenvaate tykkää makuupussista ja yläreunassa olevasta raidallisesta jatkopalabodysta. Mitkä ovat teidän suosikki tuotteitanne? Ja muistakaa ihmeessä ottaa osaa äitiyspakkauksen julkistamisen kunniaksi järjestämäämme kilpailuun. Arvomme 50 euron lahjakortin valitsemaasi lastentarvike/lastenvaateliikkeeseen. Kilpailuun voit ottaa osaa, joko tykkäämällä Facebooksivustamme (tykkääjiä todella tarvitaan) tai kirjautumalla sähköpostilistallemme.

Maria

Rusahtava, ehkä hieman beigeen taipuva haalari

admin

Osuit Maria oikeaan :). Muista ottaa kilpailuumme osaa, joko Facebookissa tai kirjautumalla sähköpostilistallemme.

Dania

Haalea lila tai keltainen olis kiva. Esikoista aletaan pian yrittämään ja jos hyvä tuuri käy niin 2016 pakkaus voisi tulevalle pikkuisellemme vielä ehtiäkkin ❤

jaana -85

tummansininen

Janina

Vihreä voisi olla kiva! Itse toivoisin jotain tummempaa vihreää ,esim. jonkin limen sijaan..

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart