Fidget Spinner – Spinnerit testissä!

Mikä Fidget Spinner on?

Fidget spinner on vinhasti pyörivä stressilelu, sormihyrrä, tietynlainen korvike jojoille. Spinnerin pyörittäminen on hauskaa ajanvietettä ja nuorten keskuudessa erilaisten temppujen kehittäminen spinnerin kanssa on suuressa suosiossa. Spinnerissä on keskellä kuulalaakeri ja sivuilla yleensä kolme siivekettä ( Tri Bar Spinner, Triple Fidget Spinner), joissa kussakin on painot.  Spinnereitä on myös saatavilla erimuotoisia ja näköisiä. Tällä hetkellä suosituin spinneri on kaksilapainen (2 Wing Finger Spinner).  Se on hieman pienempi kuin kolmilapainen ja sitä myöten kätevämpi käyttää. Markkinoilla on saatavilla myös neljä tai kuusilapaisia spinnereitä.

Suosituimmat Fidget Spinnerit – nopea toimitus vain 1-3 päivää!

Fidget Spinnereitä on ollut vaikea saada viime viikkoina tilattua netistä niin, että toimitus olisi nopea. Yhteistyökumpanillamme on nyt spinnerit Suomi-varastolla ja toimitusajaksi luvataan 1-3 päivää. Toimi nopeasti – spinnereitä on rajoitettu määrä. Tutustu varastolla oleviin nopeasti toimitettaviin spinnereihin alla

 1. Pimeässä hohtava Tri-Spinner
 2. Metallinen heavy spinner
 3. Tri Spinner
 4. LED Fidget Spinner

Tarkista allaolevien spinnereiden toimitusaika tuotteen tarkemmista tiedoista lähettäjän sivuilta.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Fidget Spinner karabiinerilla ja pullonavaajalla

3,95
Added to wishlistRemoved from wishlist 1

Heavy Spinner – Fidget Spinner – Musta

1,95
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

LED-spinner Stressilelu – Musta

3,95
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

NanoSpin X Fidget Spinner

5,95
Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Tri-Spinner Shuriken – Fidget Spinner

5,95

 

Mistä Fidget Spinnerit tulevat?
Alunperin Fidget Spinnerin sanotaan saanneensa alkunsa jo vuonna 1993 USA:ssa Catherine Hettingerin kehittämästä ensimmäisestä ”alkuspinneristä”. Hettinger halusi kehittää lelun, jonka kautta turhautuneet lapset pystyisivät ulkoistamaan kiukkunsa Spinneriin tihutöiden sijaan. Spinnereitä onkin käytetty vuosien aikana USA:ssa autettaessa yliaktiivisia ja autistisia lapsia ja nuoria keskittymään. Nykyään Fidget Spinnerit valmistetaan pääsääntöisesti Kiinassa. Lelusta on tullut vuoden 2017 kevään hittilelu ja sitä käyttävät niin aikuiset työpaikoilla kuin lapset kouluissa.

Miten käytän Fidget Spinneriä?

Ota Fidget Spinneri etusormesi ja peukalosi väliin, pidä spinnerin keskiosasta kiinni. Pyöräytä toisen käden sormilla spinneriin vauhtia ja ole. Fidgetin saat pyörimään myös vain yhdellä kädellä. Käytä tällöin pyöräyttämiseen keskisormea tai nimetöntä. Painamalla sormea sormihyrrän keskustaa kohti, pyörähtää hyrrä lähes itsestään liikkeelle (kts. Video alla) Kun olet saanut Fidgetin peruspyörittämisen haltuun on aika siirtyä ensimmäisiin helppoihin keskittymis- ja taitoharjoituksiin. Harjoittelu kannattaa aloittaa helpoista tempuista. Ensimmäinen hyvä harjoitus on jättää spinneri pyörimään pelkästään peukalon päälle. Varmuutta saatuasi, nouse paikoiltasi ja kävele samalla. Spinneriä voi pyörittää mm. myös varpaan päällä, otsalla tai kokeile vaihtaa spinnerin paikkaa sormelta toiselle. Temppujen ja triksien määrä on loputon. Tutustu youtubessa muutamiin temppuvideoihin ja ei muuta kuin harjoittelemaan.

Aloittelijalle: Miten käytän Hand Spinneriä vain yhdellä kädellä

Fidget Spinner – Spinnerit testissä!

Fidget Spinnerit testissä

Päätimme testata Fidget spinnerit. Etsitkö parasta, laadukkainta, cooleinta ja kauiten pyörivää spinneriä? Testasimme viisi suosituinta Hand Spinneriä! Tsekkaa tulokset alla ja ota osaa keskusteluun. Voit voittaa oman Heavy spinnerin.

Fidget Spinner: 6 tuotetta testissä – Ota osaa keskusteluun ja voita oma super spinneri!!

Voiko Fidget Spinner olla vaarallinen?

Fidget spinnerin kanssa leikkiessä on sattunut jo useampia haavereita. On siis turha kieltää etteikö lelu voisi olla vaarallinen. Australialainen koulupoika menetti lähes näkönsä leikkiessään spinnerillä. Heittäessään spinneriä ilmaan temppu ei onnistunutkaan toivotusti ja spinneri leikkasi pojan silmäkulman auki. Muitakin pienempiä haavereita on tapahtunut. Spinneri on kova muovinen tai metallinen esine ja temppujen epäonnistuessa on mahdollista että pieniä kolhuja tulee. Oikein ja vastuullisesti käytettynä spinnerin kanssa leikkiessä loukkaantumisvaara on kuitenkin pieni. Spinneriä ei tulisi heitellä kaverilta toiselle vaan parasta olisi keskittyä leikkimään spinnerin kanssa itse ja vaikeampia temppuja harjoitellessa tulisi katsoa että ympärillä on hieman tilaa.

Voinko rakentaa Fidget Spinnerin itse – DIY Hand Spinner?

Fidget spinnerin rakentaminen itse on tietysti mahdollista. Jo pelkästään Lego palikoista saa rakennettua erinomaisen LEGO Fidget Spinnerin. Jos tarvitset ideoita aloittamiseen niin Legon sivuilta löydät pari hyvää kuvaa. Metallisen spinnerin rakentaminen on kuitenkin todellisuudessa toteutettavissa vain sopivilla metallityökaluilla ja aikuisen tekemänä. Fiilistelyä varten voi kuitenkin katsoa youtubessa olevan videopätkän spinnerin rakentamisesta ja testaamisesta metallipajalla. Tsekkaa video täältä.

Itse tuunatut Fidget Spinnerit

Spinnerin tuunaaminen kuitenkin itse on täysin mahdollista. Parhaat vinkit Fidget spinnereiden tuunaamisen löydät myös youtubesta. Muista kuitenkin, että kaikkia kokeiluja ei kannata toistaa kotona.

Helpottaako Spinneri oikeasti stressiä?

Fidget Spinnerin todellisista terveysvaikutuksista ei ole tutkimustuloksia. Spinnereitä markkinoidaan ”as a calming tool used to stay focused” sekä stressiä vapauttavina. Sormihyrrä on alunperin suunnattu erityislapsille ja -aikuisille, joille lelusta on ollut hyötyä motorisen levottomuuden ja keskittymisongelmien hallitsemisessa. Erityisluokkien opettajilla onkin kokemusta spinnereiden käytöstä ADHD lapsien kanssa ja he ovatkin todenneet, että osalle lapsista spinneristä saattaa olla hyötyä, kun taas toiset pystyvät keskittymään annettuun tehtävään spinnerin kanssa entistä huonommin. Sormihyrrän pyörittäminen voi kuitenkin kyllä olla rentouttavaa ja viihdyttävääkin. Joskus tekee hyvää vain olla ja tehdä jotain hyödytöntä.

Pitäisikö Hand Spinnerit kieltää Suomen kouluissa?

Lelun käyttäminen on kielletty jo monissa kouluissa ulkomailla. Maissa, joissa spinneri on ollut jo pitempään suosiossa ovat opettajat todenneet sen kanssa leikkimisen aiheuttavan liikaa epäjärjestystä ja häiriötä kouluissa niin tunnilla kuin välitunnillakin. Sormihyrrän perimmäisenä tarkoituksena on auttaa nuorta keskittymään tehtäviinsä paremmin. Spinnerin kanssa tehtävät temput ja niiden näyttäminen kavereille on kuitenkin tällä hetkellä paljon suositumpi käyttötapa. Sormihyrrän pyöriessä huonolaatuisimmat spinnerit pitävät lisäksi häiritsevää ääntä.

Fidget Spinner ongelmia – näillä neuvoilla selviät

 • Spinnerini ei pyöri: Kannattaa avata spinnerin keskiosa ja tarkistaa onko kuulalaakereihin päässyt likaa.
 • Spinnerin keskiosaan pääsi hiekkaa: Sama ohje. Avaa keskiosa ja puhdista kuulalaakeri.
 • Fidget Spinnerini tippui lattialle ja hajosi: Irtosiko spinneristäsi siivekkeiden painot? Luultavasti saat painettua ne takaisin paikoilleen.
 • Spinnerini hävisi: Katso ensin sisarustesi huoneesta, sitten koulurepun pohjalta ja takin taskuista. Anna ajatuksillesi aikaa; missä käytit spinneriä viimeksi? Yleensä spinnerit löytyvät. Jos spinnerisi on kauemmin kateissa kuin 2 päivää osta uusi.
 • Spinnerini on ruma: Voi ei! Etkö saanut itse valita mieleistäsi vai muuttuiko mieli? Mitä jos tuunaisit Fidget Spinnerisi. Kokeile maalata se eriväriseksi vaikkapa kynsilakalla.
 • Kaverilla on hienompi spinneri: Kysy mistä kaveri hankki spinnerin. Osta samanlainen tai vielä hienompi.
 • Fidget Spinnerit on loppuunmyyty: Tarkista yllä olevat linkit, uskoisimme että yhteistyökumppaneillamme on vielä spinnereitä myynnissä.
 • Hajotin äidin Macin ruudun Spinneriä pyörittäessäni: Nyt olet pulassa. Tarkistakaa korvaisiko kotivakuutus mahdollisesti vahingon.

Fidget Spinnerit Suomi – luotettavat toimittajat

Spinneri buumin noustessa nettiin ilmestyi erilaisia spinnereiden tarjoajia. Ongelmana on että spinnereiden toimitusajat ovat olleet pitkiä. Netissä spinnereitä tarjoavat kaupat saattavat tilata itse tuotteensa Kiinasta ja tällöin toimitusajat ovat vähintään pitkiä. On ilmennyt myös tapauksia, joissa spinneri ei ole saapunut ollenkaan tilaajalle. Kokosimme oheen suomalaiset luotettavat Fidget Spinner verkkokaupat. Kannattaa kiinnitää huomiota myös spinnerin hintaan. Alle eurolla tarjottavat spinnerit ovat pääsääntöisesti huonolaatuisia ja toimitusaika on pitkä (2-4 viikkoa). Tilatessasi hieman kalliimman spinnerin voit luottaa, että saat juuri tilaamasi tuotteen ja yleensä tuote toimitetaan myös tällöin yrityksen omasta Suomi-varastosta.

[wpsm_afflist show=”30″ cat=”809″ ]

 

Cooleimmat Fidget Spinner temput ja trikit

Temppujen kehittämisestä on tullut monella tubettajalle arkipäivää. Videoita katsomalla on helppo seurata miten temppu tehdään ja tämän jälkeen harjoittelu on helpompaa.Videoita löytyy youtubesta paljon arkisista järkevistä ja mielenkiintoisista trikeistä ja tempuista.  Netistä löytyy tällä hetkellä myös monia täysin päättömiä fidget Spinner temppuja, joiden toteuttaminen kotioloissa ei ole järkevää eikä turvallista.

 

Ajankohtaiset linkit ja vinkit

”Poika sai vakavat silmävammat…” (Mtv.fi 2017)

”Koulut kieltäneet jo oppilailtaan maailmalla – trendilelu villitsee pian Suomessakin?” (Mtv.fi 2017)

”ADHD-apuvälineestä tuli hitti – kohta sinunkin lapsesi haluaa fidget spinnerin” (yle.fi)

”Sormihyrrät tulivat vasta Suomeen – Ja nyt huuma jo laantuu maailmalla” (Taloussanomat.fi)

”Poikien kiusaus kasvoi liian suureksi- reppu täyttyi hittihärveleistä…” (Is.fi)

Tämä pyörivä sormihärveli on koululaisten uusin villitys – ja näin sitä käytetään” (Is.fi)

”Rehtori vahvistaa: Vesipullon heittely on mennyttä aikaa – sormihärveli ajoi ohi koululaisten viihteenä” (IS.fi)

Fidget Spinner (Wikipedia)

Muita spinneritestejä (Fidget Spinner testi 2016, Bäst i Test)

10 spinneri-temppua

Fidget Spinner – Spinnerit testissä!

 

 

4.4 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

User Rating: 4.41 (17 votes)
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Minna

Meillä suosikki on kolmilapainen perusspinneri ja värejä löytyykin sitten vaikka mitä: keltainen, vihreä, hopeinen sekä lilakimalteleva. Lapset tykkää.

Jari

Ehdoton partyhitti meidän nuorilla on pimeässä hohtava spinneri. Tilaukseen laitettiin juuri myös spinneri kaiuttimilla

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart