Lasten aurinkolasit – sinisilmäisten tulisi aina pitää aurinkolaseja

Aurinkolasien ostajat katsovat useimmiten ensin hintaa ja sitten vasta lasien suojaavuutta. Yhä harvemmat ostavat lasten aurinkolasit luotettavalta ja hyväksi tunnetulta merkiltä. Tutkijat suosittelevat ostamaan tummat, CE merkityt lasit.

Sinisilmäisten tulisi aina pitää  aurinkolaseja

Auringossa leikkiminen kuuluu lasten kesään. Auringon säteily tuo kuitenkin vaaransa, joita kaikki vanhemmat eivät edes vielä tunne. Lasten ihoa suojataan hyvin haitalliselta säteilyltä, mutta niin pieniä kuin isompiakin lapsia näkee usein leikkimässä ilman aurinkolaseja. Sinisilmäiset kuuluvat suurimpaan riskiryhmään. Asiantuntijoiden mukaan sinisilmäisten tulisi aina auringonpaisteella pitää aurinkolaseja. Auringon UV-säteily saattaa vahingoittaa verkkokalvoa sekä linssiä ja aiheuttaa pitkäaikaisia ja pysyviä vahinkoja. Pahimmassa tapauksessa harmaakaihia.

Halvat aurinkolasit vahingoittavat silmiä!

Halvat aurinkolasit ilman riittävää UV-suojaa vahingoittavat silmää. On jopa parempi olla ilman laseja kuin käyttää huonolaatuisia aurinkolaseja. Käyttäessäsi aurinkolaseja silmän pupillit laajenevat ja läpitulevat auringon säteet vahingoittavat silloin silmää enemmän, jos linssissä ei ole tarvittavaa UV-suojaa.  Laaja aurinkolasitutkimus  (Englanti, Saksa) selvitti, että jopa 60% tarjolla olevista lasten aurinkolaseista eivät tarjoa riittävää suojaa. BBC:n mukaan eri tutkimusten perusteella on kuitenkin annettu erilaisia suosituksia aurinkolasien käyttöön. Toisaalla sanotaan, että lasten tulee käyttää laseja esimerkiksi rannalla ollessaan, kun altistus säteille on pitkäaikaisempaa. Pienten lasten kohdalla kehotetaan välttämään kokonaan suoraa auringon säteilyä.

Mistä tunnistaa laadukkaat ja hyvät lasten aurinkolasit

Hyvät lasit tunnistaa  ”CE-merkistä”. Tämä laatumerkki toimii aikuisille vahvistuksena siitä, että lasien UV-suoja vastaa EU-normeja. Tarra, jossa luvataan 100-prosenttinen UV-suoja ei ole riittävä. Hyvät aurinkolasit suojaavat lisäksi silmää joka suunnalta. Pienet, kapeat tai pyöreät lasit harvemmin antavat tarvittavan suojan. Pienten lasten olisi hyvä ulkoilla ennen kello 11 tai kello 16 jälkeen.

Lasten aurinkolasit netistä

Voit hyvin ostaa aurinkolasit lapselle netistä. Oleellista on kuitenkin, että tarkistat lasien kuvauksesta lasien tarjoavan tarvittavan suojan. Kotona lasien istuvuus on hyvä tarkistaa heti tuotteen tultua. Jos näyttää siltä, että lasit eivät mielestäsi suijaa tarpeeksi säteiltä ei kannata epäröidä vaihtaa laseja toisiin.

Netistä löydät helposti laadukkaita lasten aurinkolaseja edullisesti. Hinnat ovat verkkokaupoissa kilpailukykyisempiä kuin perinteisissä tavallisissa kaupoissa. Online-kaupoissa aurinkolasien edullinen hinta ei  ole merkki huonosta laadusta. Varmaa laatua etsiessäsi kannattaa pitää mielessä muutamat erityisen hyvät lasten aurinkolasimerkit kuten: Ray- Ban, Babiators, Nova Star, Swimpy, Geggamoja, Player Spectron ja Looping. Kaikkia mainittujen merkkejen laseja löydät myös löytönurkastamme!

Jos haluat katsoa kaikki Löytönurkassa olevat tuotteet niin klikkaa alla olevaa painiketta.

Katso kaikki Löytönurkan aurinkolasit tästä!

Tietoa auringon UV-säteilystä ja aurinkolasien käytöstä

Miksi lapsilla tulee olla aurinkolasit? (Piilolinssioptikko.net)

Terveyskirjasto – Auringon UV-säteily

”Silmälääkäri vastaa: Onko rihkama.aurinkolaseista hyötyä?” (HS kesäkuu 2016)

”Käytä aurinkolaseja – Suonikalvomelanooman esiintyvyys on kasvanut samaa tahtia kuin ihomelanooman” (Savon Sanomat, maaliskuu 2016)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart