Heijastavia lastenvaatteita vai perinteisiä heijastimia?

Nyt on jälleen aika tarkistaa, että lapset näkyvät pimeässä. Tiedämme kuinka tärkeä heijastin on, silti useasti heijastimen käytölle ei suoda montaakaan ajatusta. Harhakuvitelma on, että nykyiset lastenvaatevalmistajat huolehtivat siitä, että lapsien ulkoiluvaatteissa on aina tarpeeksi heijastimia. Heijastavia lastenvaatteita on onneksi vuosi vuodelta aina enemmän tarjolla, mutta  jokaisen vanhemman on itse huolehdittava siitä, että lapsi näkyy pimeällä. Heijastin vähentää onnettomuusriskiä pimeässä kymmenkertaisesti.

Heijastimet lastenvaatteissa vai heijastavia lastenvaatteita?

Markkinoilla on paljon erilaisia irrallisia ripustettavia heijastimia. Kaikki heijastimet lisäävät turvallisuutta, mutta kannattaa tarkkaan miettiä mikä heijastin on lapsen käytössä kaikista käytännöllisin ja toimivin. Riippuheijastin saattaa unohtua taskuun, häiritä leikkiä tai irrota. Heijastinliivi puolestaan on toimiva ratkaisu niin kauan kun lapsi suostuu sitä käyttämään. Kätevänä vaihtoehtona markkinoille onkin tullut heijastavat lastenvaatteet.

Katso kaikki Löytönurkan heijastintuotteet tästä!

Perinteiset heijastimet lapsille takkeihin, kenkiin, lastenvaunuihin, rattaisiin, käsivarteen, housunpunttiin, koulureppuun ja pulkkaan

Heijastimet täydentävät toisiaan. Riippuheijastimen lisäksi voi käyttää niin käsissä kuin jaloissakin strech tai jousiheijastimia. Tarkista, että jokaisesta takista löytyy yksi riippuheijastin. Kun kiinnität heijastimen taskun lähelle voit päiväsaikaan sujauttaa sen taskuun. Riippuheijastimia löytyy kaupoista niin monen värisenä kuin muotoisenakin. Jos riippuheijastin tuntuu mielestäsi hankalalta ja pelkäät että lapsesi jää leikkiessään siitä johonkin kiinni hyvä vaihtoehto on joko käteen pujoitettavat strechheijastinnauhat, heijastavat vilkkupannat tai jousiheijastimet. Heijastinteippinauhasta on puolestaan hyvä leikata palaset ja liimata ne kenkiin. Kyseisiin palasiin pystyy myös näppärästi kirjoittamaan lapsen nimen, niin eivät pääse kengät tarhassa katoamaan.

Lasten huomioliivi on erinomainen valinta

Heijastavien lastenvaatteiden tai perinteisten heijastimien lisäksi hyvänä vaihtoehtona kannattaa miettiä huomioliivien hankkimista. Huomioliivi on pienelle lapselle kätevin vaihtoehto ja näkyvyys on varmasti taattu. Vinkkinä: lapsi pukee liivin ongelmitta päälle, jos aikuinen näyttää mallia oman liivinsä kanssa.

Mistä löydän heijastimet lastenvaunuihin?

Lastenvaunuihin on helppo liimata runkoon heijastinteippinauhasta sopivat heijastinsuikaleet. Lastenrattaiden runko on yleensä vielä samanvärinen kuin itse nauha, joten päiväsaikana kyseisestä teipistä ei ole visuaalistakaan haittaa. Teippi on kätevä ja pysyy paikoillaan aina seuraavaan heijastinkauteen. Lastenvaunuihin tarkoitettua heijastinteippinauhaa löytyy myös mustana. Lisäksi istuinosan selkämykseen saa hyvin kiinni roikkumaan yhden riippuheijastimen. Markkinoilla on myös käteviä vilkkuvaloja, jotka on helppo kiinnittää rattaisiin. Muista että rattaat pitää näkyä myös takaa.

Babyshopista heijastimet lastenvaunuihin

Turvallisuuden vähintään tuplaava heijastinsetti.

12€

Lastentarvikkeet

Heijastinteippi on monikäyttöinen heijastin niin ulkovaatteisiin, kenkiin, pulkkiin kuin lastenvaunuihinkin. Teippi on kertakäyttöinen ja tuleekin poistaa ennen pesua. Refen Heijastinteippi on ...

5,85

Heijastavia lastenvaatteita ja muita heijastintuotteita Lastenvaatteen Löytönurkassa

- 25% 1pcs Band Reflective High Visibility Elastic Wristbands Ankle Wrist Arm Warning Running Cycling Night Warning Outdoor Sports
1,00 0,75
Katso!
- 25% 4pcs High Visibility Band Reflection Elastic Wristbands Ankle Straps Emergence Safety Warning Bands Running Cycling Reflective
3,24 2,43
Katso!
Albedo100 Horse and Pets 200 ml heijastinspray lemmikeille
19,99
Katso!
Albedo100 Invisible Bright 200 ml heijastava spray tekstiileille
19,99
Katso!
Albedo100 Light Metallic 200 ml heijastava spray kiinteille materiaaleille
19,99
Katso!
Atom heijastavat hanskat
14,99
Katso!
Atom heijastavat hanskat
14,99
Katso!
Atom heijastinvaljaat, musta
6,99
Katso!
Atom heijastinvaljaat, pinkki
6,99
Katso!
Atom huomioreppu heijastinnauhoilla
12,99
Katso!
Atom lasten heijastinliivi panda
3,99
Katso!
Atom lasten led heijastinliivi, keltainen
11,99
Katso!
- 17% Bike Bicycle Cycling Band Arm Leg Pant Reflective Strap Belt Safety Reflector
0,52 0,43
Katso!
Heijastin pöllöt
3,99
Katso!
Heijastin Venni Kettu
3,99
Katso!
Heijastinnauha lastenvaunuihin Harmaa
14,00
Katso!
Jousiheijastin Emoji
3,99
Katso!
Kattnakken Rain Mittens Purple 3-4 Years
30,00
Katso!
Lasten Heijastinliivi
3,99
Katso!
Luminite Glove Keltainen XS
44,99
Katso!
- 50% Muumi heijastin
4,99 2,50
Katso!
- 18% Outdoor Sports Night Running Bike Safety Reflective Arm Band Belt Strap
0,57 0,47
Katso!
Pehmoheijastin muodot
2,99
Katso!
Pinnoihin kiinnitettävät heijastimet – Kirkas
3,95
Katso!
Protector LED Reflex Vest Sr Keltainen S
24,90
Katso!
Refen Heijastinteippi 3.5cm x 2m
5,85
Katso
- 40% Salzmann 34 cm snap-band EN13356
2,49 1,49
Katso!
- 30% Talvihaalarit Baggie Allover Winter White Stars74 cm
120,00 84,00
Katso!
Tinkafu Reflective Band For Stroller
14,00
Katso!
- 10% Xiaomi mijia miaomiaoce 38CM Night Reflective Wrist Band One Second Quick Wearing Automatic Flexible Fluorescent Light Strap
3,74 3,36
Katso!
- 50% Zakopane Talvikäsineet Heijastimilla
19,90 10,00
Katso!

 

Yksikin heijastin lasten haalarissa voi pelastaa elämän

Yksi hyvä heijastin on toki parempi kuin ei yhtään, mutta erityisesti lasten kohdalla jotka ovat nopeita liikkeissään ei muutamasta muusta heijastimesta ole varmastikkaan haittaa. Heijastin tulisi asettaa autonvalojen korkeudelle. Sen tulisi päästä roikkumaan vapaasti ja näkyä niin eteen, taakse, kuin sivullekkin. Autoilija huomaa heijastinta käyttävän lapsen kolmekertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kulkevan. Reaktioaika kasvaa ja mahdollinen törmäys on helpompi estää.

Heijastinten näkyvyys

Tarkista perheesi näkyvyys

Hyvä kikka tarkistaa heijastimien määrä ja niiden näkyvyys on ottaa koko perheestä lastenvaunuineen, lapsineen ja koirineen pihalla pimeässä salamavalolla kuva. Kuvasta näkee erityisen hyvin kenellä kaikilla on henkivakuutus kunnossa.

Heijastimet siis mukaan niin isommille kuin pienemmillekkin ja ulos lenkille. Nautitaan näistä pimenevistäkin päivistä turvallisesti.

Lisätietoa heijastimista ja turvallisuudesta liikenteessä löydät Liikenneturvan sivuilta.

Neuvoja huonon heijastimen tunnistamiseen Suomen Vanheimpainliiton sivulta.

Lisää artikkeleita heijastimista

Heijastinpuu saattaa olla talven turvallisin ilmiö – ”Ehkä tämä yhdistääkin meitä pimeässä kulkevia” (yle.fi 2018)

”Suomalaisen maanviljelijän keksintö pelastaa henkiä joka vuosi – Silti heijastinta käyttää säännöllisesti vain puolet suomalaisista” (Hämeensanomat 2018)

”Käräjäoikeuden mukaan pimeällä tiellä jalankulkijaan törmänneen auton kuljettaja ei toiminut huolimattomasti — Auton alle jäänyt kulki tien väärää reunaa ja hänellä oli ”erittäin pienet heijastimet” kengissään” (Kymensanomat 2018)

”Kummalle puolelle heijastin heilumaan?” (Turun Sanomat)

”Missä heijastin parhaiten näkyy” (Iltalehti)

”Havahduttava raportti suojatiekuolemista” (Uusisuomi)

Oletko tutustunut jo Facebookin ”Taikaviitta-siistii olla nolo ryhmään”

Liikenneturva Heijastimet

Heijastavia lastenvaatteita vai perinteisiä heijastimia?

7 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

User Rating: 5 (1 votes)

Osallistu keskusteluun

avatar