Paras valinta!

Tulevan kesän suosikki – Tasapainoskootteri eli hoverboard, huuveri

Tuleva kesä on huuvereiden aikaa. Suomeen viime kesänä maailmalta laskeutunut hover tasapainoskootteri, ”huuveri”, leijulauta tai myös hoverboardiksi nimetty tasapainoilulauta, jota ohjataan ruumiinpainolla on ehdoton kesän suosikki. Huuvereita löytyy markkinoilta eri hintaisia ja laatuisia. Kokosimme sinulle oheen huuveri infon, löytämämme aiheeseen liittyvät parhaimmat linkit ja vinkit.

Hover tasapainoskootteri, smartboard, hoverboard, huuveri Suomessa

Hover tasapainoskootteri on tullut markkinoille vuosien 2015 ja 2016 aikana. Suosio kasvaa ja yhä useammat nuoret käyttävät Hoverboardia kulkuvälineenä koulumatkoilla, harrastuksiin kulkiessaan tai kavereille mennessään. Laitteesta käytetään vielä montaa eri nimeä. Tuotetta löytää mm. netistä nimien hoverboard, smartboard, hover tasapainoskootteri, huuveri, airboard, tasapainolauta, kaksipyöräinen lauta sekä seagway sanojen alta. Tuotteen nimeksi on kuitenkin alkanut hiuljalleen vakiintua Suomessa nimitykset hoverboard ja tasapainoskootteri.

Hoverboard valikoimaan

Miten Hoverboard toimii?

Tasapainoskootteri, huuveri on akkukäyttöinen kulkuneuvo, joka toimii kahdella pienellä sähkömoottorilla. Tasapainoskootterissa kummallekkin pyörälle on oma sähkökäyttöinen moottorinsa.

Hoverboardin ajaja, kuljettaja seisoo laudan päällä ja ohjaa lautaa kehon painopistettä muuttamalla. Nojaamalla eteenpäin tasapainoskootteri liikkuu eteenpäin, taakse nojatessa on peruuttaminen mahdollista. Käänöksissä painotetaan jalalla vastakkaista puolta mihin halutaan huuverin kääntyvän. Painopisteen siirtäminen vasemmalle jalalle kääntää huuveria oikealle ja päinvastoin. Vauhtia säädellään myös tasapainottamalla.

Onko Hover tasapainoskootteri turvallinen?

Huuverin turvallisessa käytössä erittäin tärkeää on maltti ja turvavarusteet. Ensimmäistä kertaa huuveria kokeilevan kannattaa ehdottomasti ottaa vastaan apua joko ystävältä tai vanhemmalta. Laudalla ajamisen oppiminen ei ole vaikeaa, mutta tasapainon löytymistä tulee harjoitella ja se vie hetken aikaa. Erityisesti Hoverboardin päälle noustessa ja sen päältä poistuessa on oltava erityisen varovainen. Harjoitteluun kannattaa etsiä rauhallinen paikka, jossa on mahdollisimman vähän liikennettä. Hoverboardilla yleisillä teillä ajaminen ei ole suositeltavaa, mutta ei myöskään kiellettyä.

Hoverboardilla liikuttaessa on suositeltavaa käyttää suojavarusteita

Huuverilla liikkuminen ei ole riskitöntä. Osalla Smartboardeja voit saavuttaa jopa 20km/h ajonopeuden. Tällöin kypärän käyttäminen vähentää huomattavasti loukkaantumisriskiä. Valmistajat ja jälleenmyyjät suosittelevatkin käyttämään ehdottomasti vähintään kypärää päätä suojaamaan. Kannattaa huomioida, että suojakypärän käyttö on alle 15-vuotiaille vaatimus. Kypärän käyttö on silti suositeltavaa myös aikuisille. Markkinoilla on paljon hyvännäköisiä myös nuorison keskuudessa suosittuja street-kypäriä, jotka suojaavat tehokkaasti iskuja ja tärähdyksiä vastaan. Ohessa markkinoiden makeimmat ja cooleimmat Huuveri-kypärät sekä ranne-, kyynerpää- ja polvisuojat, joita käyttämällä välttää ikävän asfaltti-ihottuman.

Missä Huuverilla saa ajaa?

Hoverboardila saa Suomessa ajaa tieliikenteessä. Muissa Euroopan maissa ajamista suunnittelevan kannattaa tutustua paikallisiin säännöksiin.

”Kevyistä sähköajoneuvoista ja kävelyä avustavista laitteista tuli 1.1.2016 laillisia kulkuvälineitä tieliikenteessä. Kevyillä sähköajoneuvoilla ja kävelyä avustavilla laitteilla tarkoitetaan esimerkiksi niin sanottuja senioriskoottereita sekä tasapainotettuja yksi- tai useampipyöräisiä henkilökuljettimia. Myös sähköavusteisiin polkupyöriin sallitaan aiempaa tehokkaampia moottoreita. Laitteiden käyttö ei edellytä ajokorttia, rekisteröintiä eikä katsastusta..”

Lisätietoja: ”Kevyet sähköiset kulkuvälineet laillisiksi vuodenvaihteessa” (lvm.fi 2016)

Perinteinen pienikokoinen tasapainoskootteri, jonka moottoriteho on alle 1kW ja joka ei ylitä kulkunopeudessa yli 15km/h luokitellaan kävelyavustavaksi tai korvaavaksi laitteeksi ja siihen sovelletaan näin ollen jalankulkijan liikennesääntöjä. Kypärän käyttö ei ole pakollista, mutta suositeltavaa.  Suurempia sähkökulkuneuvoja joiden huippunopeus on 25km/h koskevat puolestaan polkupyöräilijän liikennesäännöt. Lainmukaan tällöin mm. kypärän käyttö on pakollista sekä heijastimista ja äänimerkinantolaitteesta tulee huolehtia.

Huuveri tasapaino , kaksipyöräinen lauta – laudat testissä

Hoverboard testejä löydät ohesta alta.

Tasapainoskootteri ja muut sähköiset kulkupelit tulevat – HS testasi kesän hittihärvelit (HS 2016)

Testissä uusi tasapainoskootteri, jolla ajelu tuntuu melkein lentämiseltä (HS 2015)

Hoverboard merkit

Eri merkkisiä hoverboardeja löytyy markkinoilta paljon.  Suomessa tasapainoskoottereita löytyy mm. seuraavilta valmistajilta Avionboard, Huuv, Make´s Shop, Menopeli, Ollu, Scoodeck ja Speedom. Muita tasapainoskootteri merkkejä on mm. Airboard, Chinaboard, Cyboard, Freebird Cruisers, Future Foot, Io Hawk, Hoverboard, Monorover, Oxboard, Phunkee Duck, Roadrunner, Segway, Twizzle, Zboard.

Hoverboardin hinta

Markkinoille tullessaan Huuverien hinnat olivat pilvissä. Vuonna 2015 Hoverboardista on joutunut maksamaan reilusti yli 400 euroa. Nyttemmin edellisen vuoden mallisia Hoverboardeja saattaa löytyä kuitenkin jo jopa alle 200 euron hinnalla. Laadukkaan ja kestävän huuverin hinta liikkuu kuitenkin noin 250-350 euron välillä. Halpa hoverboard on valitettavasti usein laadultaan hieman heikompi ja esimerkiksi akun latausaika pidempi ja kestävyys lyhytkestoisempi.

Huuveri tasapainoskootteri halvalla netistä

Halpa ja laadukas tasapainoskootteri on monen Hoverboardin ostajan etsintälistalla ensimmäisenä. Edellisen vuoden hoverboard-malleja saattaa löytää edullisesti netistä. Hoverboardia ostaessaan kannattaa kiinnittää huomiota laudan ominaisuuksiin, mahdolliseen tarjottavaan huoltoon sekä takuuaikaan. Kokosimme luotettavia suomalaisia hoverboard verkkokauppoja oheen.

  1. Hobbex.fi (nopea toimitus, valikoimissa myös extra tarvikkeita)
  2. Ellos.fi (nopea ja luotettava toimitus)
  3. Speedom.fi
  4.  Ollu.fi
  5. Preeco.fi
  6. e-ville
  7. Segi.fi
  8. Hongkong.fi

Hoverboard tarvikkeet ja lisävarusteet

Lisävarusteita kuten Hoverboardin kuoria, silicone skinejä, kuljetus- ja säilytys laukkuja sekä ajettaessa käytettäviä turvavarusteita, suojia ja kypäriä löydät huuvereita myyvistä kaupoista. Suosittelemme tutustumaan mm. Hobbexin laajaan tuotevalikoimaan.

Silicone skin

Voit stailata oman hoverboardisi haluamasi näköiseksi erilaisilla markkinoilta löytyvillä skineillä. Silicone skin tekee Smartboardistasi persoonallisen ja henkilökohtaisen. Lisäksi se suojaa tasapainoskootteriasi naarmuilta. Erikseen ostetavia kuoria voi yhdistellä ja näin ollen vain mielikuvituksesi on rajana!

 Huuveri linkit ja vinkit netissä

Kevyet sähköiset kulkuvälineet laillisiksi vuodenvaihteessa” (lvm.fi 2016)

Huuverilla hauskanpitoon – kevät toi leijulaudat Suomenkin kaduille” (mtv3.fi 2016)

Hoverboard syttyi tuleen kauppakeskuksessa” (Iltasanomat 2015)

Tässä on liikkumisen vallankumous: WalkCar” (Iltasanomat.fi)

Unohda käveleminen – Robin ja muut julkimot kulkevat nyt ”mini-segwayllä” (yle.fi)

Hoverboardin muuttaminen hoverkartiksi

Tasapainoskootterin muuttaminen väliaikaisesti hoverboard raceriksi eli hoverkartiksi on helppoa ja suhteellisen edullista. Hoverkartilla viitataan karting-autoon. Hoverkartiksi muuttamiseen tarvitset vain Racer-lisäosan, joka kiinnitetään helposti Hoverboardiin. Lisäosan avulla voit istua huuverin päällä ja ohjata sitä yhä tasapainollasi.

 

 

Elektroninen longboard netistä

Elektronista longboardia joka muistuttaa ulkonäöllisesti erittäin paljon tavallista skeittilautaa ohjataan pienellä kädessäpidettävällä kaukosäätimellä. Longboardin huippunopeus voi nousta n. 20 km/h.

Elektroninen longboard

Tulevan kesän suosikki – Tasapainoskootteri eli hoverboard, huuveri

Tunnetko jo WalkCarin?

WalkCar on käytettävyydeltään huomattavasti perinteistä Hoverboardia kätevämpi ja helpompi tasapainolauta ja sopii näin ollen nuoremmillekkin käyttäjille.  Nelipyöräinen tasapainoskootteri näyttää lähinnä ohuelta läppäriltä, jonka alle on asetettu renkaat. Laite toimii kuten perinteinen Huuveri, mutta on vakaampi. Ohjaat laitetta siirtämällä painopistettäsi ja laite ajaa tällöin siihen suuntaan kuin haluat.

Otathan huomioon WalkCaria käytettäessä

  • Huomio: Ei sovi alle 7 -vuotiaille lapsille. Käytettävä vain aikuisen läsnäollessa.
  • Huomio: Suositellaan käytettäväksi suojavarusteita. Ei liikenteessä käytettäväksi.
  • Huomio: Loukkaantumisia välttääkseen tulee tämä lelu poistaa kun perheessä oleva pikkulapsi aloittaa konttaamisen.

WalkCar edullisesti netistä

WalkCarin hinnat vaihtelevat vielä rajusti netissä. Japanilaisen Cocoa Motorsin markkinoille tuoman WalkCarin hinta on arvioitu 720 -1280 dollarin välille. Mm. Saksan Amazonista löytyy puolestaan Fwheel merkkinen laadukas WalkCar 337 eurolla.

Saksan Amazon on luotettava ja turvallinen ostopaikka. Voimme suositella Amazon.de:tä verkkokauppana. Postituskulut Suomeen tämän tuotteen kohdalla vain 5 euroa.

 

4 Total Score
Oliko artikkelista sinulle hyötyä?

Anna meille palautetta klikkaamalla tähtiä tai kirjoittamalla alle kommenttikentään. Oliko artikkelistamme sinulle hyötyä? Kommenttikentään voit myös kertoa omista Hoverboard kokemuksistasi.

User Rating: 4 (4 votes)
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Laura Lastenvaatteesta

Oliko Hoverboardilla ajamisen opettelu sinulle/lapsillesi vaikeaa? Mitä merkkiä suosittelisit? Voit lisätä myös linkin cooleimpaan löytämääsi Hoverboard-videoon.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Lastenvaate.fi
Logo
Shopping cart